- Berichten
- 60
Vanmiddag een prachtig stukje Longhaas klaargemaakt op de Weber. Proefje van onze leverancier om te keuren, en daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Het betreft een Longhaas van het Schotse Angus Prime Rund, mooi mals vlees voorzien van een mooi randje vet. De BBQ klaargemaakt voor directe warmte, vlees ontdaan van de vliezen en dikke stukken vet en hierna op kamertemperatuur laten komen en gekruid met verse peper en zout. Het vlees gegrild tot een kern van 52 grd en hierna 10 minuten in de alufolie laten rusten. Zeen er tussen weggehaald en smullen maar. Wat een heerlijke intense steaksmaak zit er aan dit vlees. Mijn vrouw vond het ietwat bitter aan de buitenkant. Ik denk dat de peper iets te ver gegaan was. Volgende keer maar de peper achteraf erop doen, of Low & Slow tot 44 grd en daarna afgrillen boven de kolen. Al met al vond ik m voor herhaling vatbaar.