- Berichten
- 865
Aangezien het foto thema deze ronde "not your average burger" is, een burger gemaakt om toch ook eens een gooi te doen naar die felbegeerde sticker.. 
Had daar meteen een idee bij, een garnalenburger. Moest alleen nog een recept vinden. Lang leven het WWW, na wat zoeken vond ik een recept van Herman den Blijker Link voor de burger zelf en een recept voor de garnering heb ik van Ohmyfoodness Link.
dus eerst maar eens een farce maken van de black tijger garnalen en de snoekbaars.
Toch een vreem gezicht dat witte "gehakt". Mengen met de limoensest, spaanse peper en gember en mooie pattys maken.
Het is plakkerig spul, dus goed nat houden. Ze zijn 135gram dus een mooie maat. Die mogen even de vriezer in om wat steviger te worden.
Kan ik opruimen en de limoen mayonaise en mango salsa maken.
BBQ was al lekker warm van de zalm op cederhouten plank dus we konden meteen aan de slag.
Eerst broodje 5min afbakken, daarna doorsnijden insmeren met knoflookolie (dat hoort toch bij garnalen en zat nergens in het recept) en even toasten. Ondertussen de skillet warm laten worden, beetje olijfolie erin en dan de burger.
Voorzichtig omdraaien want hij is wat breekbaar. Volgende keer misschien toch een eitje als binding
.
Limoen mayonaise erop, burger erop en een mooie schep mango salsa, wat lenteui voor de kleur.
Nou dat is me even een werkje, maar de moeite zeker waard. De combinatie is echt heerlijk en zeker het herhalen waard..
Ben geen fotograaf maar ga hem toch eens insturen

Had daar meteen een idee bij, een garnalenburger. Moest alleen nog een recept vinden. Lang leven het WWW, na wat zoeken vond ik een recept van Herman den Blijker Link voor de burger zelf en een recept voor de garnering heb ik van Ohmyfoodness Link.
dus eerst maar eens een farce maken van de black tijger garnalen en de snoekbaars.
Toch een vreem gezicht dat witte "gehakt". Mengen met de limoensest, spaanse peper en gember en mooie pattys maken.
Het is plakkerig spul, dus goed nat houden. Ze zijn 135gram dus een mooie maat. Die mogen even de vriezer in om wat steviger te worden.
Kan ik opruimen en de limoen mayonaise en mango salsa maken.
BBQ was al lekker warm van de zalm op cederhouten plank dus we konden meteen aan de slag.
Eerst broodje 5min afbakken, daarna doorsnijden insmeren met knoflookolie (dat hoort toch bij garnalen en zat nergens in het recept) en even toasten. Ondertussen de skillet warm laten worden, beetje olijfolie erin en dan de burger.
Voorzichtig omdraaien want hij is wat breekbaar. Volgende keer misschien toch een eitje als binding

Limoen mayonaise erop, burger erop en een mooie schep mango salsa, wat lenteui voor de kleur.
Nou dat is me even een werkje, maar de moeite zeker waard. De combinatie is echt heerlijk en zeker het herhalen waard..
Ben geen fotograaf maar ga hem toch eens insturen
