- Berichten
- 20.862
Deze kwam ik laatst tegen op Foodtube, gemaakt door slagerij de Beurs.
Een Wellington, niet gevuld met ossenhaas maar met doodnormale frikandellen. Als dat geen fusion is
.
Om te beginnen 6 frikandellen, deze zijn van de FEBO.
Insmeren met noskos the Original bbq saus
Met behulp van huishoudfolie strak oprollen. En de koelkast in.
Na twee uurtjes opstijven, kan je hem in bladerdeeg rollen.
Insmeren met eigeel en twintig minuten laten drogen in de koelkast.
Wederom een laagje eigeel erop en dan het raster maken voor de tweede laag.
loop de snedes even na met een mesje en het kan voorzichtig op de frikandelrol gelegd worden.
Overtollig deeg wegsnijden, en insmeren met eigeel.
De Kamado opgestookt naar 250C, (let op in de oven zou dit 220C zijn, waarna je hem gelijk als hij in de oven staat terug gaat naar 210C) maar in de Kamado is de hitte toch anders.
En dan is het wachtenâŠ. En stiekem kijken door het bovenste gat.
En dan na bijna 50 minuten
Voor degene die graag het originele filmpje wil zien:
Bedankt voor het kijken.
Een Wellington, niet gevuld met ossenhaas maar met doodnormale frikandellen. Als dat geen fusion is

Om te beginnen 6 frikandellen, deze zijn van de FEBO.
Insmeren met noskos the Original bbq saus
Met behulp van huishoudfolie strak oprollen. En de koelkast in.
Na twee uurtjes opstijven, kan je hem in bladerdeeg rollen.
Insmeren met eigeel en twintig minuten laten drogen in de koelkast.
Wederom een laagje eigeel erop en dan het raster maken voor de tweede laag.
loop de snedes even na met een mesje en het kan voorzichtig op de frikandelrol gelegd worden.
Overtollig deeg wegsnijden, en insmeren met eigeel.
De Kamado opgestookt naar 250C, (let op in de oven zou dit 220C zijn, waarna je hem gelijk als hij in de oven staat terug gaat naar 210C) maar in de Kamado is de hitte toch anders.
En dan is het wachtenâŠ. En stiekem kijken door het bovenste gat.
En dan na bijna 50 minuten
Voor degene die graag het originele filmpje wil zien:
Bedankt voor het kijken.