- Berichten
- 5.099
Op het internet kwam ik een recept tegen van teriyaki garnalen met guacomole.
Dit was een insteek om Japan en Mexico aan beide zijden van de Pacific met elkaar te laten fuseren.
In plaats van garnalen heb ik voor kipdijfilet gekozen.
De Guacumole:
Volgens het recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190539/pittige-avocadosaus-met-limoen
De Teriyaki saus:
Volgens het recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1414836/Pittige-zelfgemaakte-teriyaki-marinade
III
De Spiezen:
Niet gecharmeerd van de slechte stukken kipdijfilet. Maar ja, was vandaag niets anders verkrijgbaar.
Hier vier spiezen van gestoken. Gekruid met PeZo en laten rusten. ( is tenslotte Mexico)
Op de Q.
Houtskoolvuurtje gestookt in de W47. Lekker langzaam, conform de mexicaanse landsaard, indirect op 200 C laten garen en van tijd tot tijd ingesmeerd met de teriyaki saus.
Voor de finishing touch nog ff boven de kolen laten kleuren.
Presentatie:
Eea een beetje gefatsoeneerd en op tafel gezet. Vervolgens als lunch netjes op tijd voor de F1 naar binnen gewerkt.
Lekkere combi, zeker met de frisse guacomole.
Dit was een insteek om Japan en Mexico aan beide zijden van de Pacific met elkaar te laten fuseren.
In plaats van garnalen heb ik voor kipdijfilet gekozen.
De Guacumole:
Volgens het recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190539/pittige-avocadosaus-met-limoen
De Teriyaki saus:
Volgens het recept: https://www.smulweb.nl/recepten/1414836/Pittige-zelfgemaakte-teriyaki-marinade
De Spiezen:
Niet gecharmeerd van de slechte stukken kipdijfilet. Maar ja, was vandaag niets anders verkrijgbaar.
Hier vier spiezen van gestoken. Gekruid met PeZo en laten rusten. ( is tenslotte Mexico)
Op de Q.
Houtskoolvuurtje gestookt in de W47. Lekker langzaam, conform de mexicaanse landsaard, indirect op 200 C laten garen en van tijd tot tijd ingesmeerd met de teriyaki saus.
Voor de finishing touch nog ff boven de kolen laten kleuren.
Presentatie:
Eea een beetje gefatsoeneerd en op tafel gezet. Vervolgens als lunch netjes op tijd voor de F1 naar binnen gewerkt.
Lekkere combi, zeker met de frisse guacomole.
Laatst bewerkt: