- Berichten
- 7.277
Lieve BBQ-Vrienden!
Toen het maandelijkse foto-onderwerp Funky Fusion werd, was ik meteen erg enthousiast en dook in Ottolenghi's boeken, Foodtubes van inspirerende gasten en allerlei andere research... maar net toen ik een beetje inspiratie kreeg kwam die nare Frits met zijn febo frikandellen in bladerdeeg... tja. Schot in de Roos natuurlijk. Hoe kan ik dat nou toppen?
Ik had nog meer en meer uit de kast kunnen trekken, maar besloot het er bij te laten. Dan maar een maandje niet meedoen... en toen, ineens gisteren kreeg ik een Fusion ingeving. Waarom niet een leuke twist met een bestaand recept waarbij ik alleen de kooktechnieken drastisch verleg naar... de Barbecue!
En wat is dan geiniger dat te doen met een heel alledaags iets, de wekelijkse Hello Fresh? Tja, met de billen bloot: sinds Corona kook ik hier thuis 3-4-5 keer per week uit een kartonnen doos. Ik wilde meer vega en ik wilde meer gemak en ook wel het comfort van niet elke dag naar de drukke Supers etc. Maar vooral wilde ik voor doordeweeks meer inspiratie. In de weekenden ga ik graag zelf los en heb ik ideeën zat, maar in de dagelijkse sleur van thuiswerk en thuisscholing met de kinderen kwam echt de klad erin en had ik zin in iets nieuws, Hello Fresh. Of zoals ik vaak met Buurman Coen over de schutting grap: ¡Hola Fresca!
Dus daar gingen we:
Maar dan dus Fusion van de BBQ:
Dat is toch wel erg lekker en leuk om te doen hoor. Groenten lekker aangrillen en daar dan een mooie ajvar van draaien met gerookt paprika poeder, balsamico, olijfolie en een lekker drupje limoen:
Geroosterd zijn groenten zoveel lekkerder dan lafjes uit de oven:
Squease of lime... draaien maar!
Heerlijke geuren man uit die ajvar.
Aardappeltjes lekker bakken in de skillet op het ei.
Fusion of niet, ik wilde niet zonder een lekker biertje gaan koken, sommige tradities moet je in stand houden:
Zalige fruitige New England IPA van Jopen. Heerlijk fris!
Turkse groene pepers en kipfilets lekker aanzetten op het gietijzeren rooster, rook echt zalig!
En toen kwam de grootste - dagelijkse - uitdaging, proberen dat plaatje van Hello Fresh na te maken:
Best aardig gelukt zeg ik. Hiermee durf ik strijd met die frikandellen van Frits wel aan.
PS Gefeliciteerd alvast Fritsie!
Tot volgende maand!
Toen het maandelijkse foto-onderwerp Funky Fusion werd, was ik meteen erg enthousiast en dook in Ottolenghi's boeken, Foodtubes van inspirerende gasten en allerlei andere research... maar net toen ik een beetje inspiratie kreeg kwam die nare Frits met zijn febo frikandellen in bladerdeeg... tja. Schot in de Roos natuurlijk. Hoe kan ik dat nou toppen?
Ik had nog meer en meer uit de kast kunnen trekken, maar besloot het er bij te laten. Dan maar een maandje niet meedoen... en toen, ineens gisteren kreeg ik een Fusion ingeving. Waarom niet een leuke twist met een bestaand recept waarbij ik alleen de kooktechnieken drastisch verleg naar... de Barbecue!
En wat is dan geiniger dat te doen met een heel alledaags iets, de wekelijkse Hello Fresh? Tja, met de billen bloot: sinds Corona kook ik hier thuis 3-4-5 keer per week uit een kartonnen doos. Ik wilde meer vega en ik wilde meer gemak en ook wel het comfort van niet elke dag naar de drukke Supers etc. Maar vooral wilde ik voor doordeweeks meer inspiratie. In de weekenden ga ik graag zelf los en heb ik ideeën zat, maar in de dagelijkse sleur van thuiswerk en thuisscholing met de kinderen kwam echt de klad erin en had ik zin in iets nieuws, Hello Fresh. Of zoals ik vaak met Buurman Coen over de schutting grap: ¡Hola Fresca!
Dus daar gingen we:
Maar dan dus Fusion van de BBQ:
Dat is toch wel erg lekker en leuk om te doen hoor. Groenten lekker aangrillen en daar dan een mooie ajvar van draaien met gerookt paprika poeder, balsamico, olijfolie en een lekker drupje limoen:
Geroosterd zijn groenten zoveel lekkerder dan lafjes uit de oven:
Squease of lime... draaien maar!
Heerlijke geuren man uit die ajvar.
Aardappeltjes lekker bakken in de skillet op het ei.
Fusion of niet, ik wilde niet zonder een lekker biertje gaan koken, sommige tradities moet je in stand houden:
Zalige fruitige New England IPA van Jopen. Heerlijk fris!
Turkse groene pepers en kipfilets lekker aanzetten op het gietijzeren rooster, rook echt zalig!
En toen kwam de grootste - dagelijkse - uitdaging, proberen dat plaatje van Hello Fresh na te maken:
Best aardig gelukt zeg ik. Hiermee durf ik strijd met die frikandellen van Frits wel aan.
PS Gefeliciteerd alvast Fritsie!

Tot volgende maand!
Laatst bewerkt: