- Berichten
- 5.060
Ja, bij deze mijn verslag voor de foto desafío voor April 2022
Ik ben na wat zoek- en twijfel gevallen toevallig uitgekomen voor een spaanse omelet met asperges.
Dit was voor een andere warmtebron, dus huplake ff iets verzinnen voor op de Q.
Dat is geworden: Tortilla con espárragos y gambas;
Een spaanse omelet met aardappel, groentjes, asperges en garnalen.
Ingrediënten:
Voorbereiding op de BGE. Temperatuur op 200 C en plate setter erin. Gamba's, asperges en aardappelblokjes voorbakken en grillen.
Garnalen lichtjes in de chili olie gezet en bestrooid met gemalen chilivlokken
Asperges 3 minuten voorgekookt, afgekoeld, voorzien van olijfolie en spaanse kruidenmix.
Was weer een guur windje op de rug.
De asperges na het licht aangrillen ingekort om "spaken" in de skillet te vormen.
Geklopte eieren in de skillet en vermengd met de aardappelblokjes en groenten.
Daarna het de asperges en garnalen opgebouwd.
Dan de skillet voor 20 min op 200 C in de BGE.
Als de omelet droog is aan de bovenzijde, voorzichtig gekeken of de onderzijde niet te bruin is. Net prima. Omelet lost wel lastig in deze skillet. Wellicht nog eens goed inbranden.
Dan lekker aan tafel. Glas droge Riesling erbij en smikkelen.
Bedankt voor het lezen.
Ik ben na wat zoek- en twijfel gevallen toevallig uitgekomen voor een spaanse omelet met asperges.
Dit was voor een andere warmtebron, dus huplake ff iets verzinnen voor op de Q.
Dat is geworden: Tortilla con espárragos y gambas;
Een spaanse omelet met aardappel, groentjes, asperges en garnalen.
Ingrediënten:
Voorbereiding op de BGE. Temperatuur op 200 C en plate setter erin. Gamba's, asperges en aardappelblokjes voorbakken en grillen.
Garnalen lichtjes in de chili olie gezet en bestrooid met gemalen chilivlokken
Asperges 3 minuten voorgekookt, afgekoeld, voorzien van olijfolie en spaanse kruidenmix.
Was weer een guur windje op de rug.
De asperges na het licht aangrillen ingekort om "spaken" in de skillet te vormen.
Geklopte eieren in de skillet en vermengd met de aardappelblokjes en groenten.
Daarna het de asperges en garnalen opgebouwd.
Dan de skillet voor 20 min op 200 C in de BGE.
Als de omelet droog is aan de bovenzijde, voorzichtig gekeken of de onderzijde niet te bruin is. Net prima. Omelet lost wel lastig in deze skillet. Wellicht nog eens goed inbranden.
Dan lekker aan tafel. Glas droge Riesling erbij en smikkelen.
Bedankt voor het lezen.