BasBQ
Beef en Steak

Foto topic van het Dutch Bacon Weekend 2013

 
 
 
 
 

structor

BBQ Junkie
Berichten
6.708
Zo om elkaar een beetje visueel op de hoogte te houden van de vorderingen van voor het Dutch Bacon weekend heb ik maar vast dit draadje geopend. Ik ga morgen shoppen, dus kan nog niks tonen  :blush:
 
Nou dan start ik maar lol
Had 3,2 kg buikspek maar heb hem voor het gemak maar door de helft gedaan en met 1 deel begonnen:
mezy2yhy.jpg

u2u8esen.jpg

amury4yh.jpg

e9eryjuq.jpg

En nu wachten tot volgende week:p
 
Hier mijn stukje.

zabezaja.jpg


2,8kg

Update
Het drogen.

ta7ujyhy.jpg


Update

4ytusu3e.jpg


ygysuqer.jpg


En na 4 uur roken op 100 graden.

gepe5e9y.jpg


ejupysyh.jpg
 
leuk topic en heeeel toevallig heb ik vorige week een stuk buikspek van 1.3 kg gekocht en in de brine gezet, inmiddels ben ik al een week verder en ligt hij te drogen in de koelkast om morgen gerookt te worden.....

de rauwe versie


het vocht na 7 dagen in de koelkast, elke dag een keer gedraaid


en het resultaat na 1 dag drogen in de koelkast


op naar morgen!
 
Mooi hoor ....
Mijn volgende project, na de PP as woensdag ..

Even langs de slager of hij me wat zout kan regelen ;)
 
Ziet er heerlijk uit zet, bacon gaat op de todo-lijst!
 
hij ligt er op!





op naar de 65 graden!
 
ben je niet een week te vroeg fons?
 
dan is ie wel goed doorgerookt haha
 
Te vroeg????? grrrrr heb ik weer..... denk ik geluk te hebben heb ik toch weer pech..... maar hij is lekker geworden hahaha
 
hier ook heftige voorbereiding, namelijk het als de sodemieter opmaken van de huidige voorraad (met als bijkomend voordeel flink op krachten komen voor het bereiden van een nieuwe lading) bacon.

gelijk maar bij het ontbijt beginnen dus, Amerikaanse dikke ontbijtpannenkoeken met 'candied' maple bacon, roomboter en maple syrup.

allemaal light natuurlijk. suikervrij. verantwoord.

DSCN1946.JPG


bacon door de rietsuiker halen, en in de oven roosteren tot het crispy is.

DSCN1949.JPG


DSCN1956.JPG


DSCN1959.JPG


weekendwaardig ontbijt!

DSCN1961.JPG


waar is de bbq in dit geheel vraagt u? nou de bacon is natuurlijk gerookt op de bbq...  ;)
 
Ziet er top uit! Gelukkig is het wel allemaal light, verantwoord etc.....  B-)
 
Mijn voorbereiding, ipv "witte" suiker rietsuiker als probeersel genomen

En in de ziplock
 
Zo hierbij mijn bijdrage. Mijn buikje was 2.5 kg en paste niet in mijn grootste ziplock bag. Ik heb daarom besloten er 1 kg af te snijden en toen ik toch bezig was heb ik het stuk van 1kg nog een keer doormidden gehaald. Toen moest ik wel 3 varianten klaar maken, ik heb gekozen voor:

De bacon:

20130907-_MG_9658.jpg


20130907-_MG_9660.jpg


De golden bacon (waarbij ik stroop gebruikt heb)
20130907-_MG_9661.jpg


Het walchers spek
20130907-_MG_9673.jpg


20130907-_MG_9674.jpg
 
Goede mix Emiel, Heb er ook nog over nagedacht om 2 soorten te maken, maar besloten het toch maar simpel te houden
 
Ook bij mij geen goed passende ziplock kunnen vinden.
Daarom 1,8 kg verdeeld over 2 porties; 1 * standaards en 1* Savory .


6aqyvaja.jpg


zypa2ujy.jpg
 
hier een klein stukkie (1kg) net in de ziplock gegaan met het standaard bacon recept (dat moest ik tenslotte ook nog proberen ;)

misschien dat ik tijdens het roken met bourbon in de weer ga.

DSCN1968.JPG
 
Marieken zei:
misschien dat ik tijdens het roken met bourbon in de weer ga.

Ook een mooie manier om te zeggen dat je flink aan de borrel gaat  :p
 
Terug
Bovenaan Onderaan