- Berichten
- 7.251
Lieve BBQ-Vrienden!
Volgende week zaterdag mag ik samen met mijn zoon Thijs koken voor de lunch in de Theetuin, de dagbesteding waar hij werkt op donderdag. De vorige keer maakten we daar een geweldig burger, die zou zo weer kunnen, maar ik wilde graag eens wat leuks nieuws uitproberen.
Het werd een Surinaams puntje met BBQ Kip, pittige masala saus en twee soorten pickles:
Ik begon gisteren met de pickles, een lekkere kruidige met courgettes en ui in zoet zuur met geelwortel:
Lekker om de courgettes even te koken zodat ze wat zachter worden maar wel een beetje bite houden.
Daarnaast kwam een frisse zoet zure komkommer met een klein rood pepertje en wat selderie zout:
Die zullen over een week nog lekkerder zijn dunkt mij!
Ik maakte een masala saus met uitjes, knoflook, tomatenpuree en Surinaamse masala kruiden en sambal (ik gebruikte oelek voor een mooie warme rode kleur), daar prakte ik voor de binding nog wat stukjes aardappel doorheen:
De kip lekker in een kruidige kerrie rub en lekker knapperig grillen op de WGA:
Even kort een broodje toasten:
En dan al dat lekkers bij elkaar brengen voor de foto op de menukaart volgend weekend!
We hebben er zin in!
Njam Sweetie!
Volgende week zaterdag mag ik samen met mijn zoon Thijs koken voor de lunch in de Theetuin, de dagbesteding waar hij werkt op donderdag. De vorige keer maakten we daar een geweldig burger, die zou zo weer kunnen, maar ik wilde graag eens wat leuks nieuws uitproberen.
Het werd een Surinaams puntje met BBQ Kip, pittige masala saus en twee soorten pickles:
Ik begon gisteren met de pickles, een lekkere kruidige met courgettes en ui in zoet zuur met geelwortel:
Lekker om de courgettes even te koken zodat ze wat zachter worden maar wel een beetje bite houden.
Daarnaast kwam een frisse zoet zure komkommer met een klein rood pepertje en wat selderie zout:
Die zullen over een week nog lekkerder zijn dunkt mij!
Ik maakte een masala saus met uitjes, knoflook, tomatenpuree en Surinaamse masala kruiden en sambal (ik gebruikte oelek voor een mooie warme rode kleur), daar prakte ik voor de binding nog wat stukjes aardappel doorheen:
De kip lekker in een kruidige kerrie rub en lekker knapperig grillen op de WGA:
Even kort een broodje toasten:
En dan al dat lekkers bij elkaar brengen voor de foto op de menukaart volgend weekend!
We hebben er zin in!
Njam Sweetie!