Dankzij de opgedane inspiratie hier op het forum besloten om i.p.v. broodjes hamburger uit de koekenpan (pre-kamado tijdperk) eens de KJ aan te slingeren en meteen voor Smashburgers te gaan. Dochterlief was bij de naam al helemaal om en wilde graag meehelpen. Eerst een pond rundergehakt gekneed met wat All Purpose Rub van Inamood en een eitje
Balletjes van ~60gr gerold en even terug de koelkast in. Ik hield één balletje van 52gr over. Die mocht op mijn broodje erbij
.
Na de overwinning van Max de KJ Classic 1 aangemaakt met een enkel wokkeltje en uiteraard de gietijzeren half moons erin om mee op te warmen. De broodjes alvast doormidden gesneden, zodat ze straks ingesmeerd met roomboter eerst de plaat op mogen
Bij de meeste recepten en filmpjes worden de balletjes gehakt gesmasht op de bakplaat, maar omdat het de eerste keer was hebben we besloten deze maar alvast klaar te maken in de keuken
Aangezien er 6 broodjes in een verpakking zitten en we voor 4 broodjes Smashburgers gingen maken heb ik nog 2 supermarktburgers op het gietijzeren rooster gelegd als vergelijk. Uiteraard eerst de broodjes wat toasten
Om de burgers extra lekker te maken ging er gebakken ui en bacon op. Zoals je ziet krijgen de supermarktburgers een mooie grillgrate
Als laatste waren de Smashburgers aan de
beurt om kennis te maken met de gietijzeren plaat. Wát een fantastisch accessoire is dat zeg! Helaas is de laatste foto enkel van de burgers. Eenmaal opgemaakt was er geen mogelijkheid meer om een foto van het eindresultaat te maken. Één knippering met de ogen en de broodjes waren op!
Heerlijk weer om bezig te zijn en superleuk om voor het eerst zelf hamburgers klaar te maken. Conclusie: Smashburgers zijn veel lekkerder dan een normale burger op je broodje! Voor herhaling vatbaar!
Balletjes van ~60gr gerold en even terug de koelkast in. Ik hield één balletje van 52gr over. Die mocht op mijn broodje erbij

Na de overwinning van Max de KJ Classic 1 aangemaakt met een enkel wokkeltje en uiteraard de gietijzeren half moons erin om mee op te warmen. De broodjes alvast doormidden gesneden, zodat ze straks ingesmeerd met roomboter eerst de plaat op mogen
Bij de meeste recepten en filmpjes worden de balletjes gehakt gesmasht op de bakplaat, maar omdat het de eerste keer was hebben we besloten deze maar alvast klaar te maken in de keuken
Aangezien er 6 broodjes in een verpakking zitten en we voor 4 broodjes Smashburgers gingen maken heb ik nog 2 supermarktburgers op het gietijzeren rooster gelegd als vergelijk. Uiteraard eerst de broodjes wat toasten
Om de burgers extra lekker te maken ging er gebakken ui en bacon op. Zoals je ziet krijgen de supermarktburgers een mooie grillgrate
Als laatste waren de Smashburgers aan de
beurt om kennis te maken met de gietijzeren plaat. Wát een fantastisch accessoire is dat zeg! Helaas is de laatste foto enkel van de burgers. Eenmaal opgemaakt was er geen mogelijkheid meer om een foto van het eindresultaat te maken. Één knippering met de ogen en de broodjes waren op!
Heerlijk weer om bezig te zijn en superleuk om voor het eerst zelf hamburgers klaar te maken. Conclusie: Smashburgers zijn veel lekkerder dan een normale burger op je broodje! Voor herhaling vatbaar!