BasBQ
Beef en Steak

First time pulled pork.

 

Gratje

Vuurmaker
Berichten
50
Voor de vrienden een bbq georganiseerd.
En voor vannacht staat de pulled pork op de agenda.
Onder het mom van "go big or go home" meteen een Boston butt van 5.2 kg.
e7b681966415b906afd45dc482588d84.jpg


Ga het volgens noskos zijn wedstrijd recept doen.

Deze avond beetje vet weggesneden.
a596c9692ff8355a610895e77b615ea1.jpg


En daarna ge?njecteerd en in de letsq pork Rub gezet.
9b22b1790c013cdb077b874278f7a921.jpg


Omdat het de eerste keer is meteen wat beginnersvragen
Hoe lang zou het duren?
Gewoon na 5 uur in de glaze zetten? 

En natuurlijk komen er updates van dit avontuur.
 
Als je het wedstrijdrecept aanhoudt, gewoon na 5 uur in de glaze. Temp 120gr, na 7 uur inpakken, 1-2 uur later klaar.
Succes!
 
Gaat goed  :D
In het begin loopt de temperatuur redelijk snel op maar de laatste paar graden duren wel ietsje langer.  ;)

Succes verder vandaag.  :) !
 
Goed bezig, have fun!
 
Ziet er goed uit! Succes! Gaat een lange sessie worden met ruim 5 kg!
 
Succes ik begin morgenvroeg aan mijn 2de pulled pork weliswaar met 2,5kg vlees

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5X met Tapatalk

 
Momenteel 5 uur onderweg.
a839d61b4708db888ea3470ffbe397fa.jpg


Glaze van stockyard memphis red er op gezet.
Kerntemperatuur 69 graden.
e1efe51c7dc787a36e54de377f689c37.jpg


Meteen weer een quizvraag erbij:
Over 2 uur in de folie? Of bij een bepaalde kerntemperatuur?
Strak inpakken? Of mag ik ook het vlees in een aluminium bak leggen en afsluiten met folie?
 
Ceriel zei:
Als je het wedstrijdrecept aanhoudt, gewoon na 5 uur in de glaze. Temp 120gr, na 7 uur inpakken, 1-2 uur later klaar.
Succes!

Na 7. uur Ceriel  + 1.

Dan inpakken!
 
Als het vlees in de zone zit, kan je gaan inpakken (de zone is, als de temperatuur niet verder stijgt, rond de 70 graden).
Je kan het vlees in een bak doen, maar wel helemaal afgesloten maken dmv folie.
Daarna lekker verder laten garen tot 88 graden. Evt uitpakken en terug leggen op de Q om een mooie droge bark te krijgen.

Succes!
 
Dank allen voor de tips. Had over Ceriel zijn tijdmelding gelezen. Inmiddels de zone bereikt. Al een 1.5 uur op 70 graden. Eerst nog een half uurtje de glaze. Daarna gaat ie in zijn jasje.
 
Die had ik wel gelezen. Maar toch bleven er wat vragen open.
Denk dat het nu wel goed moet komen ;)
 
Gaat nog best snel!
 
Gaat heel rap. Nu al op 83 intern. Pas 8.5 uur aan de gang.
Alleen jammer dat na het openen bij de bbq om hem in te pakken de temperatuur omhoog is geschoten van 121 naar 137. Wel stabiel. Maar krijg hem niet naar beneden.

Ow edit: dome probe wat verplaatst tijdens het terugleggen. Hing nu net boven de opening ipv de deflectieplaat.
Dome thermometer geeft nog steeds 120 aan
 
En ja hoor. Na 9 gelegen te hebben is hij al klaar. 88 graden aangetikt.
Even met de thermapen nagemeten.
c44fe27c5f9842637efb66a8453731ab.jpg

Ff teruggelegd voor een kwartiertje om daarna weer in te pakken voor een uurtje rust.
 
Terug
Bovenaan Onderaan