Ik heb 2 kilo buikspek met zwoerd bij de Makro gehaald met het plan hier bacon volgens het standaardrecept te maken. Omdat ik zeker ook een keer maple cured bacon wil maken heb ik uit Engeland een zakje pink salt (Prague powder #1) besteld. Omdat ik niet wist dat het er vandaag al zou zijn heb ik ook aan mijn slager wat colorozozout gevraagd. Die keek me vreemd aan, maar vroeg hoeveel ik nodig had. Een gram of 70 voor die 2kg zei ik. Wat? Aan 10 gram heb je toch meer dan genoeg?!
Hij had geen idee hoeveel nitriet er in zijn zout zat (dat interesseert me niet was zijn antwoord), maar nu ben ik even in de war... Volgens het standaard baconrecept heb ik voor 2kg spek 67gr colorozozout nodig, maar door de reactie van de slager ben ik aan het twijfelen. Gebruikt hij zijn zout voor iets heel anders, waardoor hij veel minder nodig heeft?
Hij had geen idee hoeveel nitriet er in zijn zout zat (dat interesseert me niet was zijn antwoord), maar nu ben ik even in de war... Volgens het standaard baconrecept heb ik voor 2kg spek 67gr colorozozout nodig, maar door de reactie van de slager ben ik aan het twijfelen. Gebruikt hij zijn zout voor iets heel anders, waardoor hij veel minder nodig heeft?