- Berichten
- 142
Ik ben Bram en ik ben 28 jaar.
Voorheen was bij mij met bbq’en snel het vlees erop en heel veel omdraaien zodat het vlees niet zwart zou worden. Het is een aantal jaar geleden dat een collega van mij, mij met low en slow kennis liet maken. Het trok gelijk mijn interesse, want er was zo veel mogelijk om verschillende soort vlees klaar te maken.
Na een paar keer op mijn collega zijn bbq te hebben uitgeprobeerd was ik helemaal om. Ik ga een bbq kopen die geschikt is voor low en slow. Maar het budget was het volgende, ga ik voor een keramische bbq, een offset smoker of ga ik voor een veel te kleine cobb. Via YouTube kwam mijn interesse om zelf een offset smoker te gaan bouwen.
Via mijn collega leerde ik hobby matig lassen, het zag er niet super mooi uit maar het kon er mee door. Nadat ik mijn idee op papier had uitgerekend en het rvs plaatstaal had geregeld, ben ik er gelijk mee bezig gegaan. Na 6 weken lassen, slijpen en schuren, was de bbq eindelijk klaar(overdag moest er gewerkt worden).
Het was voor mij tijd om te gaan uit te proberen, spare ribs erop en de temperatuur steady proberen te houden. Nadat een aantal keer gedaan te hebben, wou ik wat anders. Ik had in de gaten hou mijn bbq het beste werkte en ook hoeveel rookhout erop moest.
Uiteindelijk heb ik pulled pork, short ribs, baby back ribs, beer can chicken en nog veel verschillende creaties gemaakt. Samen met een maatje van mij proberen we allebei verschillende gerechten uit en we delen die informatie met elkaar. Op den duur kocht hij een keramische bbq, dat vond ik behoorlijk interessant omdat ik nog nooit met z’n bbq had gewerkt.
Ik wil jullie bedanken voor het lezen!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Voorheen was bij mij met bbq’en snel het vlees erop en heel veel omdraaien zodat het vlees niet zwart zou worden. Het is een aantal jaar geleden dat een collega van mij, mij met low en slow kennis liet maken. Het trok gelijk mijn interesse, want er was zo veel mogelijk om verschillende soort vlees klaar te maken.
Na een paar keer op mijn collega zijn bbq te hebben uitgeprobeerd was ik helemaal om. Ik ga een bbq kopen die geschikt is voor low en slow. Maar het budget was het volgende, ga ik voor een keramische bbq, een offset smoker of ga ik voor een veel te kleine cobb. Via YouTube kwam mijn interesse om zelf een offset smoker te gaan bouwen.
Via mijn collega leerde ik hobby matig lassen, het zag er niet super mooi uit maar het kon er mee door. Nadat ik mijn idee op papier had uitgerekend en het rvs plaatstaal had geregeld, ben ik er gelijk mee bezig gegaan. Na 6 weken lassen, slijpen en schuren, was de bbq eindelijk klaar(overdag moest er gewerkt worden).
Het was voor mij tijd om te gaan uit te proberen, spare ribs erop en de temperatuur steady proberen te houden. Nadat een aantal keer gedaan te hebben, wou ik wat anders. Ik had in de gaten hou mijn bbq het beste werkte en ook hoeveel rookhout erop moest.
Uiteindelijk heb ik pulled pork, short ribs, baby back ribs, beer can chicken en nog veel verschillende creaties gemaakt. Samen met een maatje van mij proberen we allebei verschillende gerechten uit en we delen die informatie met elkaar. Op den duur kocht hij een keramische bbq, dat vond ik behoorlijk interessant omdat ik nog nooit met z’n bbq had gewerkt.
Ik wil jullie bedanken voor het lezen!









Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Laatst bewerkt: