BasBQ
Beef en Steak

Even voorstellen...

 

Bram koning

Kooltjesharker
Berichten
142
Ik ben Bram en ik ben 28 jaar.
Voorheen was bij mij met bbq’en snel het vlees erop en heel veel omdraaien zodat het vlees niet zwart zou worden. Het is een aantal jaar geleden dat een collega van mij, mij met low en slow kennis liet maken. Het trok gelijk mijn interesse, want er was zo veel mogelijk om verschillende soort vlees klaar te maken.

Na een paar keer op mijn collega zijn bbq te hebben uitgeprobeerd was ik helemaal om. Ik ga een bbq kopen die geschikt is voor low en slow. Maar het budget was het volgende, ga ik voor een keramische bbq, een offset smoker of ga ik voor een veel te kleine cobb. Via YouTube kwam mijn interesse om zelf een offset smoker te gaan bouwen.

Via mijn collega leerde ik hobby matig lassen, het zag er niet super mooi uit maar het kon er mee door. Nadat ik mijn idee op papier had uitgerekend en het rvs plaatstaal had geregeld, ben ik er gelijk mee bezig gegaan. Na 6 weken lassen, slijpen en schuren, was de bbq eindelijk klaar(overdag moest er gewerkt worden).

Het was voor mij tijd om te gaan uit te proberen, spare ribs erop en de temperatuur steady proberen te houden. Nadat een aantal keer gedaan te hebben, wou ik wat anders. Ik had in de gaten hou mijn bbq het beste werkte en ook hoeveel rookhout erop moest.

Uiteindelijk heb ik pulled pork, short ribs, baby back ribs, beer can chicken en nog veel verschillende creaties gemaakt. Samen met een maatje van mij proberen we allebei verschillende gerechten uit en we delen die informatie met elkaar. Op den duur kocht hij een keramische bbq, dat vond ik behoorlijk interessant omdat ik nog nooit met z’n bbq had gewerkt.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen!
2b899684a8193dac0f46bec9feb46958.jpg

41d7013dfdc38490d0dc8e111de09112.jpg

4a82d115dc49c7d0e4a4dbb2faa3addf.jpg

80ea8fc415def1f3f79a5bb31d244709.jpg

c539abde00990ac9d5db5934ed2bee64.jpg

3b686fa5abb1fd62b74fea29d4288248.jpg

821728c02b1aeda7a1c937feec3e0aab.jpg

fa5013d69dcb4ec939b1ce36e815070a.jpg

871b49eb051403f760f3731572d78b4f.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Ik ben Bram en ik ben 28 jaar.
Voorheen was bij met bbq’en snel het vlees erop en heel veel omdraaien zodat het vlees niet zwart zou worden. Het is een aantal jaar geleden dat een collega van mij, mij met low en slow kennis liet maken. Het trok gelijk mijn interesse, want er was zo veel mogelijk om verschillende soort vlees klaar te maken.

Na een paar keer op mijn collega zijn bbq te hebben uitgeprobeerd was ik helemaal om. Ik ga een bbq kopen die geschikt is voor low en slow. Maar het budget was het volgende, ga ik voor een keramische bbq, een offset smoker of ga ik voor een veel te kleine cobb. Via YouTube kwam mijn interesse om zelf een offset smoker te gaan bouwen.

Via mijn collega leerde ik hobby matig lassen, het zag er niet super mooi uit maar het kon er mee door. Nadat ik mijn idee op papier had uitgerekend en het rvs plaatstaal had geregeld, ben ik er gelijk mee bezig gegaan. Na 6 weken lassen, slijpen en schuren, was de bbq eindelijk klaar(overdag moest er gewerkt worden).

Het was voor mij tijd om te gaan uit te proberen, spare ribs erop en de temperatuur steady proberen te houden. Nadat een aantal keer gedaan te hebben, wou ik wat anders. Ik had in de gaten houden mijn bbq het beste werkte en ook hoeveel rookhout erop moest.

Uiteindelijk heb ik pulled pork, short ribs, baby back ribs, beer can chicken en nog veel verschillende creaties gemaakt. Samen met een maatje van mij proberen we allebei verschillende gerechten uit en we delen die informatie met elkaar. Op den duur kocht hij een keramische bbq, dat vond ik behoorlijk interessant omdat ik nog nooit met z’n bbq had gewerkt.

Ik wil jullie bedanken voor het lezen!
2b899684a8193dac0f46bec9feb46958.jpg

41d7013dfdc38490d0dc8e111de09112.jpg

4a82d115dc49c7d0e4a4dbb2faa3addf.jpg

80ea8fc415def1f3f79a5bb31d244709.jpg

c539abde00990ac9d5db5934ed2bee64.jpg

3b686fa5abb1fd62b74fea29d4288248.jpg

821728c02b1aeda7a1c937feec3e0aab.jpg

fa5013d69dcb4ec939b1ce36e815070a.jpg

871b49eb051403f760f3731572d78b4f.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

He he. Eindelijk is die er hoor toppertje


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Welkom hier op het mooie forum Bram al goed bezig geweest


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Ja dankjewel, ik ben klein begonnen met vlees en steeds een groter stuk op de knoei. Ik heb nu mijn bbq bijna anderhalf jaar geleden gemaakt en vele knoei sessies verder. Van sochtends vroeg om 4 uur op staan om 2,5 kilo short ribs te maken tot een half uurtje broodjes hamburgers maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
De Q ziet er stevig uit.
Daar komen zeker lekkere, smakelijke en sappige gerechten vanaf.
 
Ja zeker weten dat hij stevig is en hij weegt ruim 50 kilo, het was het bouwen waard de temperatuur schommelt nagenoeg niet, alleen als hij net aan staat. Meestal gaat hij heel snel naar de 150graden, dan knijp ik hem naar 125 en dan kan ik nagenoeg alles erop klaar maken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Welkom bij het genootschap
Mooi hobby matig bezig geweest, blusmiddel klaar op de achtergrond 😉, en er al lekkere ribben op gemaakt
 
Mooi verhaal, en mooie dingen gemaakt al zo te zien (y)
 
Hoi Bram,
welkom bij het genootschap
Mooie industriele offset, zou zo uit een Mad Max film kunnen komen.;)
 
Welkom hier Bram!
 
Terug
Bovenaan Onderaan