BasBQ
Beef en Steak

Ervaringen broil king keg 4000

 
 

Beeros

Kooltjesharker
Berichten
181
Mijn oog is gevallen op een broil king keg 4000  Graag wil ik dit topic gebruiken voor ervaringen te verzamelen.

Wie heeft er ervaring met de broil king keg 4000  en wil deze hier delen.
 
Nou ik heb hem nu dik een jaar en het bevalt mijn prima.

je moet alleen wel in de gaten houden dat hij snel warm is en supper ge?soleerd dus even snel de tempratuur naar beneden bijstellen is er niet bij.

verder maak ik er alles op.
 
Ik lees vaker dat als hij te warm is dat het lastig is om de temperatuur naar beneden te krijgen. Vraag me of dit consequenties heeft voor de low en slow sessies.  Heb laatste dagen veel info opgezocht en twijfel nu eigenlijk tussen de broil king keg en een bge L. 
 
Beeros zei:
Ik lees vaker dat als hij te warm is dat het lastig is om de temperatuur naar beneden te krijgen.

Heb je dat niet met elke q die meer isolatie en/of massa heeft dan een kogel q?
 
Beeros zei:
Ik lees vaker dat als hij te warm is dat het lastig is om de temperatuur naar beneden te krijgen. Vraag me of dit consequenties heeft voor de low en slow sessies.  Heb laatste dagen veel info opgezocht en twijfel nu eigenlijk tussen de broil king keg en een bge L.
Ik ben nu bijna een jaar in het bezit van een broil King keg  en ben nog steeds blij met het apparaat.
En met de meeste "eiachtigen" is de temperatuur niet snel naar beneden te krijgen.
Persoonlijk heb ik niet zo veel problemen met de temperatuurcontrole en heb van alles bereid op elke temperatuur tussen de 95 en 300 graden.
Volgens de geleerden zouden kokosbriketten lastiger te regelen zijn maar ik heb er goede ervaringen mee.(ecobrasa )
Rustig op temperatuur brengen en je hebt er heel lang geen omkijken naar.
Zelfs had ik ook de keuze tussen de keg en een bge.
De keuze is gemaakt op de looks en met mijn geluk zou ik regelmatig het vilt wegstoken of de vuurschaal laten ploffen als ik een bge zou kopen.
Met BBQ's is het een beetje zoals ik van auto's hou,groot,zwaar ,van ijzer en veel vermogen (bij voorkeur Amerikaans)
Maar iedereen met een ei of primo vindt dat zijn of haar  apparaat de beste keuze is(sowieso val je geen bult aan alle 3) dus kijk rustig rond ,probeer wat als je de mogelijkheid heb en maak gewoon je keuze waar jij je happy bij voelt.
 
een vraag aan de gebruikers van de Broil king KEG 4000. Voor zowel de BGE als de kamado joe kan je een halve maan komen om een deel direct en een deel indirect te koken. Is dit ook mogelijk voor de Broil King Egg KEG 400??
 
Nou gewoon een goedkope pizzasteen kopen en de slijptol er in dit zelfde heb ik gedaan met een goedkope waterpan van de action.

Over het algemeen heb ik geen last om op lage temperaturen te blijven je moet alleen niet te veel kolen aan steken hij komt vanzelf op temperatuur.

Ik gebruik voor 100 graden maar 1 Wokkel welk ik op de kolen gooi.
Voor 180 graden steek ik er 2 aan en voor 225 maak ik 3 punten.

Verder moet je gewoon  optijd de luchttoevoer knijpen dan is er niets aan de hand.
 
Wat Peter zegt +1 .
Zelf verwacht ik binnenkort de maatvoering van onderstaand systeem  en dan eens kijken of het past.



http://kamadogrills.nl/product/divide-conquer-cooking-system/
 
Zojuist ook een Broil King Keg 4000 aangeschaft (de aanbieding kamado is gelukkig afgevoerd naar de leverancier) deze zal ik gebruiken voor grillen en pizza's de WSM hou ik voor low & slow.  :D
 
smokert zei:
Zojuist ook een Broil King Keg 4000 aangeschaft (de aanbieding kamado is gelukkig afgevoerd naar de leverancier) deze zal ik gebruiken voor grillen en pizza's de WSM hou ik voor low & slow.  :D
Gefeliciteerd en welkom bij de KEG - club  (tipje schrijf je in bij het big steel keg forum )
 
smokert zei:
Zojuist ook een Broil King Keg 4000 aangeschaft (de aanbieding kamado is gelukkig afgevoerd naar de leverancier) deze zal ik gebruiken voor grillen en pizza's de WSM hou ik voor low & slow.  :D

Waar heb je hem gekocht? Ik ga zaterdag naar het bbq paleis en ga met Ralph de kok praten over zijn bevindingen van de broil king.
 
Beeros zei:
smokert zei:
Zojuist ook een Broil King Keg 4000 aangeschaft (de aanbieding kamado is gelukkig afgevoerd naar de leverancier) deze zal ik gebruiken voor grillen en pizza's de WSM hou ik voor low & slow.  :D

Waar heb je hem gekocht? Ik ga zaterdag naar het bbq paleis en ga met Ralph de kok praten over zijn bevindingen van de broil king.

Ik had hem gekocht bij kookpunt.nl voor ?990 en wordt zaterdag geleverd.
 
Beeros zei:
smokert zei:
Zojuist ook een Broil King Keg 4000 aangeschaft (de aanbieding kamado is gelukkig afgevoerd naar de leverancier) deze zal ik gebruiken voor grillen en pizza's de WSM hou ik voor low & slow.  :D

Waar heb je hem gekocht? Ik ga zaterdag naar het bbq paleis en ga met Ralph de kok praten over zijn bevindingen van de broil king.

En inmiddels aangeschaft? Ik heb deze dinsdag voor het eerst gebruik en mijn ervaring is positief de afwerking van het product is netjes en het verbruik van kolen is zeer zuinig en hogere temperatuur blijft deze ook super stabiel en de buitenkant kan je gewoon je hand erop houden zonder te verbranden.
 
Goed om te horen dat je 1e indruk goed is. Ik zelf heb hem nog niet aangeschaft wil namelijk eerst nog naar het bbqplaleis om daar van Ralph de kok de verschillen te horen tussen de keg een bge. Helaas ben ik hier nog niet aan toe te komen.

Wat heb je allemaal al gemaakt op de keg?
 
Ik heb er nu zelfgemaakte hamburgers, MOINKballs en pizza op gemaakt en ben er zeer tevreden mee, en voor low&slow gebruik ik de WSM.
 
Zaterdag uitgebreid informatie gekregen over de broil king ook in vergelijking met de bge van Ralph bij het bbq paleis. Ik ben eruit en ga voor de broil king keg 4000. Even kijken waar ik een goede aanbieding kan vinden omdat vaak de bbq's midden / eind augustus in de aanbieding komen.
 
Beeros zei:
Zaterdag uitgebreid informatie gekregen over de broil king ook in vergelijking met de bge van Ralph bij het bbq paleis. Ik ben eruit en ga voor de broil king keg 4000. Even kijken waar ik een goede aanbieding kan vinden omdat vaak de bbq's midden / eind augustus in de aanbieding komen.

Mij lijkt het dan dat je hem dus eind augustus bij Ralph koopt, of is en geen sprake van een gunfactor na zo'n uitgebreide informatie? En dat bedoel ik dus niet onaardig. Maar als iemand mij een heel goed advies geeft, en daar de tijd voor neemt, zou ik me bezwaard voelen ( maar nogmaals, dat is MIJN gevoel) om dan voor een paar euro minder ergens anders te gaan. Ik zou dan in ieder geval, als ik hem ergens anders echt een stuk goedkoper zou zien, Ralph ( in dit geval) de kans gunnen om hem ook voor dit bedrag aan jou te verkopen. Dan heeft hij toch de omzet, en betaald zijn inzet uit. Als je snapt wat ik bedoel. En nee, ik heb geen aandelen in zijn Paleis, of een geldboom =)).
 
Dominique +1

Korting "na het seizoen" geldt meestal voor de Weber voorraad bij tuincentra, gespecialiseerde BBQ-winkels kennen, net als de meeste van ons, geen seizoen....
 
Terug
Bovenaan Onderaan