Na een week elke dag het weerbericht in de gaten te houden zag ik het aankomen, de eerste zonnige dag. Het begon gelijk te kriebelen en ik wilde heel graag mijn eerste low&slow gerecht maken op de BBQ : Spareribs.
Om 10.00 uit de koelkast gehaald om ze vervolgens te kruiden met de dry-rub van Van Beekum. Op de foto staan heel stoer 2 smaken helaas heb ik in mijn enthousiasme alleen de all use gebruikt
.
Toen het kruiden gebeurt was ben ik begonnen aan mijn Snake. Ik wilde eerste de Minion methode gebruiken icm de Heat deflector en de rookring.... Maar dat gaat niet met chunks en ik wilde per se mijn Appel chunks gebruiken ipv Cherry snippers. Om 11.30 ging de fik erin.
Hij rookt lekker, hier liggen ze er circa 2 uur op, nog 1 uur te gaan voordat we ze inpakken. Het inpakken heb ik geen foto van gemaakt helaas.
Na ongeveer 1 uur en 3 kwartier te hebben gestoomd zijn ze uitgepakt. Hierna heb ik ze lekker ingesmeerd met Noskos BBQ saus. Terug op de BBQ voor het laatste half uur.
Eindresultaat, de aardappel kroketten staan al binnen te wachten tijd op te gaan smullen.
Eindconclusie:
Dit was mijn eerste sessie, de temperatuur ging heel de tijd goed. De laatste 1,5 uur ging hij steeds naar 120 en was hij niet meer te temmen. Echt moet ik zeggen dat de Spareribs overheerlijk waren. Ze kwamen super goed van het bot af maar hadden nog wel een lekkere bite. Ik was zenuwachtig maar ik zou mezelf toch al gelijk een 8 geven.
P.S.
Ik heb er al een ander onderwerp voor aangemaakt... Maar er vielen druppels uit mijn BBQ op de grond van water gemengd met rook, is dit normaal? Of kan ik hier iets tegen doen?
Om 10.00 uit de koelkast gehaald om ze vervolgens te kruiden met de dry-rub van Van Beekum. Op de foto staan heel stoer 2 smaken helaas heb ik in mijn enthousiasme alleen de all use gebruikt

Toen het kruiden gebeurt was ben ik begonnen aan mijn Snake. Ik wilde eerste de Minion methode gebruiken icm de Heat deflector en de rookring.... Maar dat gaat niet met chunks en ik wilde per se mijn Appel chunks gebruiken ipv Cherry snippers. Om 11.30 ging de fik erin.
Hij rookt lekker, hier liggen ze er circa 2 uur op, nog 1 uur te gaan voordat we ze inpakken. Het inpakken heb ik geen foto van gemaakt helaas.
Na ongeveer 1 uur en 3 kwartier te hebben gestoomd zijn ze uitgepakt. Hierna heb ik ze lekker ingesmeerd met Noskos BBQ saus. Terug op de BBQ voor het laatste half uur.
Eindresultaat, de aardappel kroketten staan al binnen te wachten tijd op te gaan smullen.
Eindconclusie:
Dit was mijn eerste sessie, de temperatuur ging heel de tijd goed. De laatste 1,5 uur ging hij steeds naar 120 en was hij niet meer te temmen. Echt moet ik zeggen dat de Spareribs overheerlijk waren. Ze kwamen super goed van het bot af maar hadden nog wel een lekkere bite. Ik was zenuwachtig maar ik zou mezelf toch al gelijk een 8 geven.
P.S.
Ik heb er al een ander onderwerp voor aangemaakt... Maar er vielen druppels uit mijn BBQ op de grond van water gemengd met rook, is dit normaal? Of kan ik hier iets tegen doen?