- Berichten
- 161
Vandaag was het dan zover. De Big Green Egg gaat aan.
Met de boodschappen waren er gemarineerde tomahawk steaks meegekomen en vandaag was het echt weer om het ei uit te proberen. Zelf vind ik het niet ideaal, gemarineerde steaks, maar je moet werken met wat je hebt dus het ei opgestart d.m.v. een klein stukje houtskool aan te steken en zodra dit goed gloeide, de conveggtorplate erin en op temperatuur laten komen. Ik heb gekozen voor 90° en zodra het ei op temperatuur was heb ik de steaks indirect naar een kerntemperatuur van 52° laten komen. Toen de MEATER Plus aangaf dat deze temperatuur was bereikt heb ik de steaks eraf gehaald, het vuur lekker opgestookt, het gietijzeren rooster geplaatst en de steaks in een paar minuten een lekker kleurtje gegeven. De steaks waren klaar dus nu konden er een paar flatbreads op om warm te worden terwijl de steaks even mochten rusten.
Flatbreads klaar, steaks klaar, eten maar…
Met de boodschappen waren er gemarineerde tomahawk steaks meegekomen en vandaag was het echt weer om het ei uit te proberen. Zelf vind ik het niet ideaal, gemarineerde steaks, maar je moet werken met wat je hebt dus het ei opgestart d.m.v. een klein stukje houtskool aan te steken en zodra dit goed gloeide, de conveggtorplate erin en op temperatuur laten komen. Ik heb gekozen voor 90° en zodra het ei op temperatuur was heb ik de steaks indirect naar een kerntemperatuur van 52° laten komen. Toen de MEATER Plus aangaf dat deze temperatuur was bereikt heb ik de steaks eraf gehaald, het vuur lekker opgestookt, het gietijzeren rooster geplaatst en de steaks in een paar minuten een lekker kleurtje gegeven. De steaks waren klaar dus nu konden er een paar flatbreads op om warm te worden terwijl de steaks even mochten rusten.
Flatbreads klaar, steaks klaar, eten maar…