BasBQ
Beef en Steak

Eerste run op m’n groene ei…

 
 

indo36

Kooltjesharker
Berichten
155
Vandaag was het dan zover. De Big Green Egg gaat aan.

Met de boodschappen waren er gemarineerde tomahawk steaks meegekomen en vandaag was het echt weer om het ei uit te proberen. Zelf vind ik het niet ideaal, gemarineerde steaks, maar je moet werken met wat je hebt dus het ei opgestart d.m.v. een klein stukje houtskool aan te steken en zodra dit goed gloeide, de conveggtorplate erin en op temperatuur laten komen. Ik heb gekozen voor 90° en zodra het ei op temperatuur was heb ik de steaks indirect naar een kerntemperatuur van 52° laten komen. Toen de MEATER Plus aangaf dat deze temperatuur was bereikt heb ik de steaks eraf gehaald, het vuur lekker opgestookt, het gietijzeren rooster geplaatst en de steaks in een paar minuten een lekker kleurtje gegeven. De steaks waren klaar dus nu konden er een paar flatbreads op om warm te worden terwijl de steaks even mochten rusten.

Flatbreads klaar, steaks klaar, eten maar…

2A06409D-0B0C-4C59-91B3-1E93FBEA5DF8.jpeg


4C942C7F-2EDA-4545-8D73-33D75C447707.jpeg


AEEDE6A0-4A62-474A-A939-BA51CC01D138.jpeg


F20BBFA5-5383-413B-89C0-48C136280FA3.jpeg


D1E13FBA-2A08-409F-A652-8ED62E6A8722.jpeg
 
Lekker maaltje. De binnenkant van de BGE begint al te kleuren :)
 
Mooi de kop is eraf. Heb je de deksel bij het grillen dicht gelaten?
 
De eerste bereiding zit erop
Beter gemarineerd dan niets 😉 zal wel gesmaakt hebben
 
De eerste bereiding zit erop
Beter gemarineerd dan niets 😉 zal wel gesmaakt hebben
Yeah! De eerste bereiding zit erop en dat smaakte zeker naar meer. Voor morgen staat er een BCC gepland :giggle:
En inderdaad, iets is beter dan niets en ze waren goed binnen te houden 🤣
 
Mooie werkplek ! Heel veel plezier en ontspanning gewenst (y)
 
Terug
Bovenaan Onderaan