- Berichten
- 5.060
Vrijdag avond 2 kg verkesnek (procureur) ingerubt en iS14:AM25ngepakt. Gebruik gemaakt van gekregen rub van Grate Goods, aangevuld met knoflook, peper, komijn, bruine suiker.
Vandaag Q klaar gemaakt. 2 kg koude briketten op het rooster tegen de wand geschikt en 0,5 kg in de kleine Weber starter.
Ik heb kokosbriketten van V&R gebruikt. Zijn in de starter lastig op temperatuur te krijgen.
Vanaf 08.30 gerommeld met de Q om deze temperatuur krijgen en af te regelen. Lesje geleerd, te zuinig geweest met lucht bij opstarten/stabiliseren; Verder had ik in eeste instantie de roosterprobe te ver van de briketten gepositioneerd.
Porky uit de koelkast en nog een beetje geïnjecteerd met Applebandit.
Om 09.20 gaat de pork op de Q, met warm water in de lekbak en koud water boven het rooster. In 2 blokjes eiken rookhout toegevoegd. Temperatuur is stabiel rond de 110 C.
10.20 Aan het bbq front alles goed. Verder gegaan met mijn egaa te vervelen. Rond 11.00 nog een blokje rookhout toegevoegd.
Tegen de middag een glaze aangebracht van applebandit en zoete chilisaus. Waterbakje op het rooster opnieuw gevuld.
13.40. Rooster- en keteltemperatuur lopen om onduidelijke reden terug. De kerntemp loopt al een tijd moeizaam op en blijft steken bij 65 C. Besloten om de pork in te pakken in alu folie en nog een 1/2 kg briketten toegevoegd.
Daarna is het lang afwachten. Vanaf 14.30 begint de kerntemperatuur verder op te lopen.
De Q blijft de gehele run netjes tussen de 105 en 115, met af een toe een kleine uitschieter.
Rond 16.00 brengt opstekende wind en een bui de warmtehuishouding in de Q in de war. Briketten geherschikt. Vanaf dit moment is de temperatuur wat schommelend. Er zijn nog voldoende briketten in de bak. waarom ?
Om 17.30 is de porky gaar met een kerntemperatuur van 92 C. Dan begint het rusten.
Tijd voor ff alvast wat op te ruimen, te poetsen en broodjes te grillen.
Het is voor de eerste keer een spannend project. Kost inderdaad erg veel tijd maar het resultaat is zeer smakelijk.
Naast de PP een eigen coleslaw en een zoetige bbq saus op basis van kentucky saus gemaakt.
Voor allen, bedankt voor het lezen en plaatjes kijken.
Vandaag Q klaar gemaakt. 2 kg koude briketten op het rooster tegen de wand geschikt en 0,5 kg in de kleine Weber starter.
Ik heb kokosbriketten van V&R gebruikt. Zijn in de starter lastig op temperatuur te krijgen.
Vanaf 08.30 gerommeld met de Q om deze temperatuur krijgen en af te regelen. Lesje geleerd, te zuinig geweest met lucht bij opstarten/stabiliseren; Verder had ik in eeste instantie de roosterprobe te ver van de briketten gepositioneerd.
Porky uit de koelkast en nog een beetje geïnjecteerd met Applebandit.
Om 09.20 gaat de pork op de Q, met warm water in de lekbak en koud water boven het rooster. In 2 blokjes eiken rookhout toegevoegd. Temperatuur is stabiel rond de 110 C.
10.20 Aan het bbq front alles goed. Verder gegaan met mijn egaa te vervelen. Rond 11.00 nog een blokje rookhout toegevoegd.
Tegen de middag een glaze aangebracht van applebandit en zoete chilisaus. Waterbakje op het rooster opnieuw gevuld.
13.40. Rooster- en keteltemperatuur lopen om onduidelijke reden terug. De kerntemp loopt al een tijd moeizaam op en blijft steken bij 65 C. Besloten om de pork in te pakken in alu folie en nog een 1/2 kg briketten toegevoegd.
Daarna is het lang afwachten. Vanaf 14.30 begint de kerntemperatuur verder op te lopen.
De Q blijft de gehele run netjes tussen de 105 en 115, met af een toe een kleine uitschieter.
Rond 16.00 brengt opstekende wind en een bui de warmtehuishouding in de Q in de war. Briketten geherschikt. Vanaf dit moment is de temperatuur wat schommelend. Er zijn nog voldoende briketten in de bak. waarom ?
Om 17.30 is de porky gaar met een kerntemperatuur van 92 C. Dan begint het rusten.
Tijd voor ff alvast wat op te ruimen, te poetsen en broodjes te grillen.
Het is voor de eerste keer een spannend project. Kost inderdaad erg veel tijd maar het resultaat is zeer smakelijk.
Naast de PP een eigen coleslaw en een zoetige bbq saus op basis van kentucky saus gemaakt.
Voor allen, bedankt voor het lezen en plaatjes kijken.
Laatst bewerkt: