- Berichten
- 616
Al eerder eens spareribs via de hot & fast methode op de WGA gemaakt maar van de low & slow methode was het nog niet eerder gekomen. Hoog tijd dus.
De Weber WSM middels de minion methode tot 110 graden opgestookt en wat appel hout toegevoegd.
De ribben ontvliest en gekruid met van Beekum Sparerib kruiden. Ik lees vaak dat de ribben ‘stevig’ gekruid moeten worden. Nou proef ik ook graag iets van het vlees dus heb ik op gevoel de ribben spaarzamer gekruid als destijds bij de hot & fast methode en dat bevalt me vele malen beter.
Aangezien ik een kleine 14,5’’ WSM heb heb ik een Sparerib rekje gebruikt. De spareribs zijn ca 2 uren gerookt. Hierna heb ik ze in folie gewikkeld met toevoeging van roomboter en honing. Hierna heb ik ze weer 2 uren teruggeplaatst. Bij het uitpakken bleken ze al mooi gaar te zijn. Ik heb de spareribs met de cola saus van van Beekum aan beide zijden ingesmeerd en teruggeplaatst, na 15 minuten heb ik ze nogmaals ingesmeerd en ze nog 15 minuten laten liggen. Aan de reacties van mijn huisgenoten waren ze erg goed gelukt.
Helaas slechts 1 foto gemaakt deze keer.
De Weber WSM middels de minion methode tot 110 graden opgestookt en wat appel hout toegevoegd.
De ribben ontvliest en gekruid met van Beekum Sparerib kruiden. Ik lees vaak dat de ribben ‘stevig’ gekruid moeten worden. Nou proef ik ook graag iets van het vlees dus heb ik op gevoel de ribben spaarzamer gekruid als destijds bij de hot & fast methode en dat bevalt me vele malen beter.
Aangezien ik een kleine 14,5’’ WSM heb heb ik een Sparerib rekje gebruikt. De spareribs zijn ca 2 uren gerookt. Hierna heb ik ze in folie gewikkeld met toevoeging van roomboter en honing. Hierna heb ik ze weer 2 uren teruggeplaatst. Bij het uitpakken bleken ze al mooi gaar te zijn. Ik heb de spareribs met de cola saus van van Beekum aan beide zijden ingesmeerd en teruggeplaatst, na 15 minuten heb ik ze nogmaals ingesmeerd en ze nog 15 minuten laten liggen. Aan de reacties van mijn huisgenoten waren ze erg goed gelukt.
Helaas slechts 1 foto gemaakt deze keer.