Ook ik vond dat ik het een keer moest doen: spareribs volgens de 3-2-1 methode. Dus een keer 's ochtends begonnen met het bereiden van het diner!
Om 8:30 de ribben van het vlies ontdaan en in de rub gezet.
Om 10:45 de Q voorbereid. Ik heb gekozen voor een minion-opstelling met wat alu-folie op de afscheiding, heet water in de lekbak en een paar chunks appelhout op de briketten voor de 1e stint.
De temperatuur naar 90' gebracht en toen met de vents gaan spelen tot ie rond de 110' was. En toen in de luie stoel gaan zitten, met dank aan Inkbird.
3 uur later...
Buigtest geslaagd!
De ribben in dubbel alu-folie verpakt in een beschaafd plasje appelsap. En weer terug gelegd.
De 2e stint was wel even meer werken. De temperatuur wilde maar omhoog, zelfs toen de miezer-regen overging in echte druppels...
Uiteindelijk vlak onder de 120' kunnen komen en hem daar weten vast te houden. Volgende keer in het midden van mijn minion wat minder briketten leggen dan maar...
Voor de 3e stint een paar briketten erbij gedaan en de ribben uit de folie gehaald. Even wat barbecuesaus erop gekwast na 15 en 45 minuten en de temperatuur blijven bewaken. Dat ging een stukkie beter dan tijdens stint 2.
Al met al een geslaagde operatie. Gelukkig heb ik al mijn vingers nog, want die zou er bijna bij opeten...
Om 8:30 de ribben van het vlies ontdaan en in de rub gezet.
Om 10:45 de Q voorbereid. Ik heb gekozen voor een minion-opstelling met wat alu-folie op de afscheiding, heet water in de lekbak en een paar chunks appelhout op de briketten voor de 1e stint.
De temperatuur naar 90' gebracht en toen met de vents gaan spelen tot ie rond de 110' was. En toen in de luie stoel gaan zitten, met dank aan Inkbird.
3 uur later...
Buigtest geslaagd!
De ribben in dubbel alu-folie verpakt in een beschaafd plasje appelsap. En weer terug gelegd.
De 2e stint was wel even meer werken. De temperatuur wilde maar omhoog, zelfs toen de miezer-regen overging in echte druppels...
Uiteindelijk vlak onder de 120' kunnen komen en hem daar weten vast te houden. Volgende keer in het midden van mijn minion wat minder briketten leggen dan maar...
Voor de 3e stint een paar briketten erbij gedaan en de ribben uit de folie gehaald. Even wat barbecuesaus erop gekwast na 15 en 45 minuten en de temperatuur blijven bewaken. Dat ging een stukkie beter dan tijdens stint 2.
Al met al een geslaagde operatie. Gelukkig heb ik al mijn vingers nog, want die zou er bijna bij opeten...