- Berichten
- 142
Vandaag was het dan zo ver. Voor de eerste keer short-rins. Nog nooit gemaakt en nog nooit gegeten.
Gisteravond het vlees vast getrimd en in de rub gezet.
Om de boel net wat meer smaak te geven heb ik ook nog wat koffiebonen fijn gemalen in mijn vijzel en die over het vlees gedaan samen met deze rub.
Toen de Q schoon gemaakt. Nieuwe kolen er in en aangestoken. Kolen had ik bij de Hanos gehaald. Hele grote stukken. En gaven minder geur en smaak met bakken als ik gewend was van de zak grill guru kolen.
Voor mijn gevoel gingen ze ook veel langer mee. Maar dat moet ik straks als ik de platesetter er uit heb eens goed bekijken.
Het was ook gelijk tijd om mijn nieuwe thermometer eens goed te testen. De cook perfect. Eerst indruk hier van is goed. Meer goed. Bereik is prima. Q staat achter in de tuin en ik heb in huis gewoon bereik.
Wel was de tijd die hij aangaf dat het vlees nog nodig had niet heel precies. Ik 1000 uur ging het er op en in eerste instantie gaf hij aan dat het om 1300 uur klaar zou zijn. Dit was natuurlijk niet zo. Ik heb de hele dag de Q mooi stabiel op 100 graden gehouden en het vlees gaarde mooi.
Om 1400 uur waren ze 77 graden en omdat we wel op tijd wilde eten heb ik ze toen in folie ingepakt.
Dit zorgde er voor dat hij om 1700 uur 92 graden was. Om dat we toen nog niet gingen eten en ik nog een corn bread wilde bakken de boel even laten uitdampen en toen in een handdoek in een koelbox gedaan.
Toen was het die tijd voor het corn bread. Had het afgelopen week hier op het forum gezien en het recept gekregen dus dat ging ik proberen.
Brood op de Q (ben vergeten daar een foto van te maken). Heb hem eerst opgestookt tot 190 graden en na 40 minuten was het brood klaar.
Toen het brood er af en het vlees aansnijden. Nog een salade er bij gemaakt en het eten was weer klaar.
Het vlees was heerlijk. Het brood was ook erg lekker. Al met al weer een geslaagde dag.
Volgende keer wil ik me gaan wagen aan een brisket.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gisteravond het vlees vast getrimd en in de rub gezet.


Om de boel net wat meer smaak te geven heb ik ook nog wat koffiebonen fijn gemalen in mijn vijzel en die over het vlees gedaan samen met deze rub.
Toen de Q schoon gemaakt. Nieuwe kolen er in en aangestoken. Kolen had ik bij de Hanos gehaald. Hele grote stukken. En gaven minder geur en smaak met bakken als ik gewend was van de zak grill guru kolen.
Voor mijn gevoel gingen ze ook veel langer mee. Maar dat moet ik straks als ik de platesetter er uit heb eens goed bekijken.



Het was ook gelijk tijd om mijn nieuwe thermometer eens goed te testen. De cook perfect. Eerst indruk hier van is goed. Meer goed. Bereik is prima. Q staat achter in de tuin en ik heb in huis gewoon bereik.
Wel was de tijd die hij aangaf dat het vlees nog nodig had niet heel precies. Ik 1000 uur ging het er op en in eerste instantie gaf hij aan dat het om 1300 uur klaar zou zijn. Dit was natuurlijk niet zo. Ik heb de hele dag de Q mooi stabiel op 100 graden gehouden en het vlees gaarde mooi.

Om 1400 uur waren ze 77 graden en omdat we wel op tijd wilde eten heb ik ze toen in folie ingepakt.

Dit zorgde er voor dat hij om 1700 uur 92 graden was. Om dat we toen nog niet gingen eten en ik nog een corn bread wilde bakken de boel even laten uitdampen en toen in een handdoek in een koelbox gedaan.


Toen was het die tijd voor het corn bread. Had het afgelopen week hier op het forum gezien en het recept gekregen dus dat ging ik proberen.




Brood op de Q (ben vergeten daar een foto van te maken). Heb hem eerst opgestookt tot 190 graden en na 40 minuten was het brood klaar.
Toen het brood er af en het vlees aansnijden. Nog een salade er bij gemaakt en het eten was weer klaar.



Het vlees was heerlijk. Het brood was ook erg lekker. Al met al weer een geslaagde dag.
Volgende keer wil ik me gaan wagen aan een brisket.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk