BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer short-ribs.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag was het dan zo ver. Voor de eerste keer short-rins. Nog nooit gemaakt en nog nooit gegeten.

Gisteravond het vlees vast getrimd en in de rub gezet.

555f94d7bf1c036d937b8715e52badcb.jpg

5bdd148950ca655a7dfbf3bb82ca1c80.jpg

Om de boel net wat meer smaak te geven heb ik ook nog wat koffiebonen fijn gemalen in mijn vijzel en die over het vlees gedaan samen met deze rub.

Toen de Q schoon gemaakt. Nieuwe kolen er in en aangestoken. Kolen had ik bij de Hanos gehaald. Hele grote stukken. En gaven minder geur en smaak met bakken als ik gewend was van de zak grill guru kolen.

Voor mijn gevoel gingen ze ook veel langer mee. Maar dat moet ik straks als ik de platesetter er uit heb eens goed bekijken.

19260c15719397c9bf1481aa81f51e3a.jpg

da5ba816073a1d82bd61fe89ff015a2c.jpg

af35c907d0e8180ff4f260984b344acb.jpg


Het was ook gelijk tijd om mijn nieuwe thermometer eens goed te testen. De cook perfect. Eerst indruk hier van is goed. Meer goed. Bereik is prima. Q staat achter in de tuin en ik heb in huis gewoon bereik.

Wel was de tijd die hij aangaf dat het vlees nog nodig had niet heel precies. Ik 1000 uur ging het er op en in eerste instantie gaf hij aan dat het om 1300 uur klaar zou zijn. Dit was natuurlijk niet zo. Ik heb de hele dag de Q mooi stabiel op 100 graden gehouden en het vlees gaarde mooi.

73f9790bafdf89ecc34090376c6f785e.jpg


Om 1400 uur waren ze 77 graden en omdat we wel op tijd wilde eten heb ik ze toen in folie ingepakt.

3bf984f33290bb56fe9fc892f415bfde.jpg


Dit zorgde er voor dat hij om 1700 uur 92 graden was. Om dat we toen nog niet gingen eten en ik nog een corn bread wilde bakken de boel even laten uitdampen en toen in een handdoek in een koelbox gedaan.

441b76c87a4e1b53880f4d15dbffa34b.jpg

e3bf4003e4effe1ecc0b9baf4557b40f.jpg


Toen was het die tijd voor het corn bread. Had het afgelopen week hier op het forum gezien en het recept gekregen dus dat ging ik proberen.

2dc3640ec47cfa1795d09bfc86c1a469.jpg

adf8a27b1bfe8adabad4808736801998.jpg

b4c79f9d9fa72bafe3e1789e8357b44e.jpg


8beb22a8a6a41f500af401d8736ff75c.jpg


Brood op de Q (ben vergeten daar een foto van te maken). Heb hem eerst opgestookt tot 190 graden en na 40 minuten was het brood klaar.

Toen het brood er af en het vlees aansnijden. Nog een salade er bij gemaakt en het eten was weer klaar.

154ea75b2fb0ed9f45dbfd0e1c1caaae.jpg

69eee0d757eee6c3360955bfa73f3bde.jpg

ef27aca2c1b168a5a3f42268f3f50e2a.jpg


Het vlees was heerlijk. Het brood was ook erg lekker. Al met al weer een geslaagde dag.

Volgende keer wil ik me gaan wagen aan een brisket.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er zeer smakelijk uit.
 
Lekkere ribs. Zien er mooi sappig uit. En het brood ook mooi van de Q. Dat is een lekker maaltje geweest.
 
lekker hoor. Dat cornbread hier ook maar eens gaan maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan