Hoi allemaal,
Vandaag heb ik mijn nieuwe aankoop, de WMT 57, direct getest door twee dikbevleesde spareribs volgens de 3-2-1 methode te bereiden.
Allereerst begonnen het vel te verwijderen en een eigen rub te maken. Uiteindelijk de ribs hiermee ingesmeerd en aan de bbq begonnen.
Het begin leek voorspoedig te gaan, de bbq ging al snel naar de 110 graden en leek hierop te stabiliseren. Meteen de ribs erop gelegd en probes geïnstalleerd. De eerste 3 uur was een heel gestoei waar ik met moeite de temperatuur onder de 120 kreeg. Zelfs een aantal keer briketten moeten verwijderen en alle ventilaties dicht moeten doen.
Uiteindelijk na 3 uur toch de ribs verwijderd en ingepakt in folie met wat boter, bastardsuiker en agavesiroop. Na een uurtje uit de folie gehaald en nog laten garen op de bbq.
Hier begonnen echter de problemen. Mijn probe leek niet helemaal te werken want hij bleef een kerntemperatuur aangeven van 60 graden. Helaas heb ik geen thermapen. Uiteindelijk geprobeerd op gevoel, maar niet tevreden. Zeker nog een uur extra laten liggen (2 uur totaal). De dunste wel al geprobeerd, smaak was heerlijk, al twijfelde ik telkens of deze nou wel gaar was, wat toch het plezier er van afhaalt. De dikste ligt nog steeds erop (ondertussen in totaal 7 uur, zie foto) waarbij ik nog steeds twijfel of deze nou al goed is of niet. Of zijn de spareribs wel altijd goed na de 5 uur ongeveer op de bbq?
Al met al, heerlijke smaak, maar veel gestoei. Op naar de volgende.
Hebben jullie tips voor mijn volgende grillavontuur?
Vandaag heb ik mijn nieuwe aankoop, de WMT 57, direct getest door twee dikbevleesde spareribs volgens de 3-2-1 methode te bereiden.
Allereerst begonnen het vel te verwijderen en een eigen rub te maken. Uiteindelijk de ribs hiermee ingesmeerd en aan de bbq begonnen.
Het begin leek voorspoedig te gaan, de bbq ging al snel naar de 110 graden en leek hierop te stabiliseren. Meteen de ribs erop gelegd en probes geïnstalleerd. De eerste 3 uur was een heel gestoei waar ik met moeite de temperatuur onder de 120 kreeg. Zelfs een aantal keer briketten moeten verwijderen en alle ventilaties dicht moeten doen.
Uiteindelijk na 3 uur toch de ribs verwijderd en ingepakt in folie met wat boter, bastardsuiker en agavesiroop. Na een uurtje uit de folie gehaald en nog laten garen op de bbq.
Hier begonnen echter de problemen. Mijn probe leek niet helemaal te werken want hij bleef een kerntemperatuur aangeven van 60 graden. Helaas heb ik geen thermapen. Uiteindelijk geprobeerd op gevoel, maar niet tevreden. Zeker nog een uur extra laten liggen (2 uur totaal). De dunste wel al geprobeerd, smaak was heerlijk, al twijfelde ik telkens of deze nou wel gaar was, wat toch het plezier er van afhaalt. De dikste ligt nog steeds erop (ondertussen in totaal 7 uur, zie foto) waarbij ik nog steeds twijfel of deze nou al goed is of niet. Of zijn de spareribs wel altijd goed na de 5 uur ongeveer op de bbq?
Al met al, heerlijke smaak, maar veel gestoei. Op naar de volgende.
Hebben jullie tips voor mijn volgende grillavontuur?