- Berichten
- 29
Gisteren naar de Makro om te kijken naar een deflector voor mijn Tarrington Kamado. (Niet gevonden alles uitverkocht). Maar. Uiteraard zijn we niet voor niets gegaan. Mooie brede spareribs gekocht.
Gisteren nog even snel in de rub gezet met paprikapoeder. Knoflookpoeder. Bruine suiker. Kerry. Gemberpoeder. Peper en uiteraard wat zout. Vanmorgen een zacht vuurtje gemaakt op mijn kamado met een handje rooksnippers van whiskey. Toen op de Q met een temperatuur van 110 graden C. Alleen nog altijd zonder heatdeflector. Dus. Snel naar de Boerenbond en een Patton 21 inch gekocht.
Net op tijd weer thuis want zonder zo’n ding werkt het echt niet. Bijna te donkere ribs. Dus. Dat ding erin en weer wat rookhout. Na 3 uur in gepakt met klontje roomboter en een eetlepel bruine basterd en een scheutje icetea. (Had geen cola of appelsap) 2 uurtjes later waren ze eigenlijk al prima. Even een en ribje geproefd. Was al helemaal TOP. Dus uitpakken grillen en lakken maar met wat chillisaus, honing en ABC soja.
ECHT ik ben al jaren chef-kok maar deze ribs waren dus echt het lekkerste wat ik heb geproefd!!!!!!
Gisteren nog even snel in de rub gezet met paprikapoeder. Knoflookpoeder. Bruine suiker. Kerry. Gemberpoeder. Peper en uiteraard wat zout. Vanmorgen een zacht vuurtje gemaakt op mijn kamado met een handje rooksnippers van whiskey. Toen op de Q met een temperatuur van 110 graden C. Alleen nog altijd zonder heatdeflector. Dus. Snel naar de Boerenbond en een Patton 21 inch gekocht.
Net op tijd weer thuis want zonder zo’n ding werkt het echt niet. Bijna te donkere ribs. Dus. Dat ding erin en weer wat rookhout. Na 3 uur in gepakt met klontje roomboter en een eetlepel bruine basterd en een scheutje icetea. (Had geen cola of appelsap) 2 uurtjes later waren ze eigenlijk al prima. Even een en ribje geproefd. Was al helemaal TOP. Dus uitpakken grillen en lakken maar met wat chillisaus, honing en ABC soja.
ECHT ik ben al jaren chef-kok maar deze ribs waren dus echt het lekkerste wat ik heb geproefd!!!!!!
