- Berichten
- 144
Nou, daar gaan we dan. Mooie procureur van 2,5 kg gekocht en vandaag is de dag dat deze in pulled pork omgetoverd wordt.
Vanmorgen om 7:00 ging de wekker. Meteen even een starter gemaakt en ondertussen de procureur in de rub.
De Weber MT 57 een keer anders ingedeeld. Ik heb zo'n grote rvs braadslede van de IKEA op het kolenrooster gelegd (heel klein beetje schuin tegen de wand aan) en de rest van het rooster voor 3/4 - 4/5 gevuld met briketten. Heet water in de braadslede, de hete briketten in het leeggelaten hoekje. Appelhout erbij en meteen de procureur ook maar. Temperatuur liep snel op tot 85 graden, beetje meer zuurstof, en na een minuut of twintig, vijfentwintig was hij netjes zo'n 107 graden.
En dan is het wachten. En nog meer wachten. Mezelf inhouden om niet te gluren. Vijf uur en een kwartier lang is de roostertemperatuur echt heel keurig tussen de 105 en de 112 gebleven. Top! De kerntemperatuur heb ik elke 45 minuten genoteerd. Net erop: 7 graden. Daarna 22, 41, 54, 61, 67, 70 en 71. Toen ingepakt en nu is het weer wachten...
Temperatuur is nog een half uur op 71 graden gebleven (70/71 was blijkbaar het 'plateau') en loopt nu langzaam iets op tot nu 74 graden, na zes uur totaal. Volgens mij gaat het wel goed komen om etenstijd te redden!
To be continued...
Update 1:
Wel wat lekkers drinken tijdens het wachten, natuurlijk...
Vanmorgen om 7:00 ging de wekker. Meteen even een starter gemaakt en ondertussen de procureur in de rub.
De Weber MT 57 een keer anders ingedeeld. Ik heb zo'n grote rvs braadslede van de IKEA op het kolenrooster gelegd (heel klein beetje schuin tegen de wand aan) en de rest van het rooster voor 3/4 - 4/5 gevuld met briketten. Heet water in de braadslede, de hete briketten in het leeggelaten hoekje. Appelhout erbij en meteen de procureur ook maar. Temperatuur liep snel op tot 85 graden, beetje meer zuurstof, en na een minuut of twintig, vijfentwintig was hij netjes zo'n 107 graden.
En dan is het wachten. En nog meer wachten. Mezelf inhouden om niet te gluren. Vijf uur en een kwartier lang is de roostertemperatuur echt heel keurig tussen de 105 en de 112 gebleven. Top! De kerntemperatuur heb ik elke 45 minuten genoteerd. Net erop: 7 graden. Daarna 22, 41, 54, 61, 67, 70 en 71. Toen ingepakt en nu is het weer wachten...
Temperatuur is nog een half uur op 71 graden gebleven (70/71 was blijkbaar het 'plateau') en loopt nu langzaam iets op tot nu 74 graden, na zes uur totaal. Volgens mij gaat het wel goed komen om etenstijd te redden!
To be continued...
Update 1:
Wel wat lekkers drinken tijdens het wachten, natuurlijk...
Laatst bewerkt: