Pas eerste keer pulled pork gemaakt. En het ging allemaal toch wat langzamer dan ik verwacht had.
Gelukkig in ons dorp een hele fijne slager om de hoek (https://www.devleesboerderij.nl/)
En daar een lekker stukje vlees gehaald:
Nek Braadstuk
- Gewicht: 2000
- Merk: Brabants varken

Expres niet te groot om een beetje af te tasten en in de verwachting dat dit beter in mijn planning paste.
Kettle (Weber performer deluxe, heel blij mee) vrij snel stabiel rond de 110 graden indirect. Gebruik bakstenen naast mijn mandje om de directe warmte te blokken.
Rond 10:30 vlees erop gedaan met een lekker blokje appelhout op de houtskool "staven".
Temp liep netjes stabiel op totdat die de stall temp aanraakte:
https://amazingribs.com/more-technique-and-science/more-cooking-science/understanding-and-beating-barbecue-stall-bane-all
Wilde het voor de eerste simpel houden en niet wrappen, moppen enz.
Ik had geen haast dus bleeft de ketel lekker stabiel houden en wachten. Maar achteraf leek 110 graden wel heel langzaam te gaan (vooral voor een stukje van 2kg).
om 23:00 begon die weer door de stall heen te komen denk ik, maar tegen 24:00 was die toch niet helemaal op temp en besloot ik hem eraf te halen, in de koelkast te leggen en naar bed te gaan.
De volgende dag een stuk eraf gesneden en in de oven opgewarmd naar 93 graden en was niet onder indruk van de smaak en vooral de structuur (geen aanrader!).
De dag daarna de rest in mijn DIY pid sous vide gedaan op 93 voor een uur of 6. En dat was een heel ander verhaal! Super goede structuur opeens.

Hoewel ik wel blij was met het resultaat met de sous vide wil ik het de volgende keer uiteraard gewoon volledig op de bbq doen.
Wat raden jullie aan? Gewoon een iets hogere temperatuur aan houden? (gemeten met clip op het rooster) Of gewoon vroeger beginnen?
Gelukkig in ons dorp een hele fijne slager om de hoek (https://www.devleesboerderij.nl/)
En daar een lekker stukje vlees gehaald:
Nek Braadstuk
- Gewicht: 2000
- Merk: Brabants varken

Expres niet te groot om een beetje af te tasten en in de verwachting dat dit beter in mijn planning paste.
Kettle (Weber performer deluxe, heel blij mee) vrij snel stabiel rond de 110 graden indirect. Gebruik bakstenen naast mijn mandje om de directe warmte te blokken.
Rond 10:30 vlees erop gedaan met een lekker blokje appelhout op de houtskool "staven".
Temp liep netjes stabiel op totdat die de stall temp aanraakte:
https://amazingribs.com/more-technique-and-science/more-cooking-science/understanding-and-beating-barbecue-stall-bane-all
Wilde het voor de eerste simpel houden en niet wrappen, moppen enz.
Ik had geen haast dus bleeft de ketel lekker stabiel houden en wachten. Maar achteraf leek 110 graden wel heel langzaam te gaan (vooral voor een stukje van 2kg).
om 23:00 begon die weer door de stall heen te komen denk ik, maar tegen 24:00 was die toch niet helemaal op temp en besloot ik hem eraf te halen, in de koelkast te leggen en naar bed te gaan.
De volgende dag een stuk eraf gesneden en in de oven opgewarmd naar 93 graden en was niet onder indruk van de smaak en vooral de structuur (geen aanrader!).
De dag daarna de rest in mijn DIY pid sous vide gedaan op 93 voor een uur of 6. En dat was een heel ander verhaal! Super goede structuur opeens.

Hoewel ik wel blij was met het resultaat met de sous vide wil ik het de volgende keer uiteraard gewoon volledig op de bbq doen.
Wat raden jullie aan? Gewoon een iets hogere temperatuur aan houden? (gemeten met clip op het rooster) Of gewoon vroeger beginnen?