Vandaag dan de stoute schoenen aangetrokken en mijn Weber o ook gestart voor Pulled Pork.
Afgelopen woensdag een procureur van circa 2 kilo bij Beef&Steak gehaald. Gisteravond de injectiemix volgens het wedstrijdrecept van Noskos gemaakt en de procureur volgespoten en daarna gerubbed met PP Rub van Noskos.
Mijn grootste uitdaging is de Q op temperatuur houden. Ik probeer nu voor het eerst de snake methode. Ik hoop dat ik hem goed heb neergelegd. Vervolgens de starter deels gevuld met kolen en er een stuk of zes tegenaan gelegd.
Stom genoeg ben ik vergeten het kolenrooster af te dekken met alufolie. Is dit heel ernstig?
Langzaam kroop de temperatuur omhoog. Ik heb een probe aan het rooster geklipt en eentje in het midden van de procureur. De temp is nu, nadat ik de lap er een hald uurtje geleden op heb gelegd nog niet ?cht stabiel en schommelt een beetje tussen de 120 en de 125. Ik reguleer iedere keer een beetje met de onderste schuif. De dekselschuif staat volledig open.
Ik blijf sowieso de hele dag thuis om langs de lijn te blijven en de boel te reguleren wanneer nodig, maar toch blijft het een spannende onderneming!
Ik zal in de loop van het proces wat meer foto's posten!
Afgelopen woensdag een procureur van circa 2 kilo bij Beef&Steak gehaald. Gisteravond de injectiemix volgens het wedstrijdrecept van Noskos gemaakt en de procureur volgespoten en daarna gerubbed met PP Rub van Noskos.
Mijn grootste uitdaging is de Q op temperatuur houden. Ik probeer nu voor het eerst de snake methode. Ik hoop dat ik hem goed heb neergelegd. Vervolgens de starter deels gevuld met kolen en er een stuk of zes tegenaan gelegd.
Stom genoeg ben ik vergeten het kolenrooster af te dekken met alufolie. Is dit heel ernstig?
Langzaam kroop de temperatuur omhoog. Ik heb een probe aan het rooster geklipt en eentje in het midden van de procureur. De temp is nu, nadat ik de lap er een hald uurtje geleden op heb gelegd nog niet ?cht stabiel en schommelt een beetje tussen de 120 en de 125. Ik reguleer iedere keer een beetje met de onderste schuif. De dekselschuif staat volledig open.
Ik blijf sowieso de hele dag thuis om langs de lijn te blijven en de boel te reguleren wanneer nodig, maar toch blijft het een spannende onderneming!
Ik zal in de loop van het proces wat meer foto's posten!





