BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Picanha

 
 

DvDeurzen

Vuurmaker
Berichten
65
Pas geleden was ik bij de plaatselijke slager en zag ik Picanha's in de vitrine liggen. Het waren niet zulke grote. 600 gram per stuk. Een mooi stukje om eens te proberen. De Weber aangestoken en de vet cap van de picanha in gesneden. Vervolgens bestrooid met grof zeezout en vers gemalen peper. De weber opgestookt naar 180 graden en de picanha erop gelegd met Thermometer erin.

Picanha 2.jpg



Na een tijdje was de picanha 45 graden kern temperatuur. Heb ik hem nog even na gemeten met de thermapen en dit bleek wel aardig te klopppen. Het deksel van de weber even open laten liggen zodat de kolen wat konden gaan gloeien en vervolgens de picanha nog even afgegrillt boven de hete kolen.

PIcanha 1.jpg



Toen het vlees een mooie korst had aan de buitenkant van de barbecue gehaald en deze even 10 minuutjes laten rusten onder aluminium folie. Uiteindelijk in mooie plakken gesneden en op een broodje gelegd. Het was werkelijk heerlijk. Perfecte garing. Gaan we zeker vaker doen.

Picanha 3.jpg
 
Lekker hoor!

Mooi stukje vlees zo.
 
Mooie cuisson. Daar had ik graag een stukie van geproefd.
Ga zo door.
 
Nice!
 
Dat is niet verkeerd voor de eerste keer.
 
das een hele mooie
picanha is ook hier een grote favoriet
 
Dat ziet er errrug goed uit.
 
Maar goed dat je de vitrine nagekeken heb en dit stukkie vlees zag liggen
Zo te zien zal het naar meer smaken
 
Terug
Bovenaan Onderaan