- Berichten
- 65
Pas geleden was ik bij de plaatselijke slager en zag ik Picanha's in de vitrine liggen. Het waren niet zulke grote. 600 gram per stuk. Een mooi stukje om eens te proberen. De Weber aangestoken en de vet cap van de picanha in gesneden. Vervolgens bestrooid met grof zeezout en vers gemalen peper. De weber opgestookt naar 180 graden en de picanha erop gelegd met Thermometer erin.
Na een tijdje was de picanha 45 graden kern temperatuur. Heb ik hem nog even na gemeten met de thermapen en dit bleek wel aardig te klopppen. Het deksel van de weber even open laten liggen zodat de kolen wat konden gaan gloeien en vervolgens de picanha nog even afgegrillt boven de hete kolen.
Toen het vlees een mooie korst had aan de buitenkant van de barbecue gehaald en deze even 10 minuutjes laten rusten onder aluminium folie. Uiteindelijk in mooie plakken gesneden en op een broodje gelegd. Het was werkelijk heerlijk. Perfecte garing. Gaan we zeker vaker doen.
Na een tijdje was de picanha 45 graden kern temperatuur. Heb ik hem nog even na gemeten met de thermapen en dit bleek wel aardig te klopppen. Het deksel van de weber even open laten liggen zodat de kolen wat konden gaan gloeien en vervolgens de picanha nog even afgegrillt boven de hete kolen.
Toen het vlees een mooie korst had aan de buitenkant van de barbecue gehaald en deze even 10 minuutjes laten rusten onder aluminium folie. Uiteindelijk in mooie plakken gesneden en op een broodje gelegd. Het was werkelijk heerlijk. Perfecte garing. Gaan we zeker vaker doen.