- Berichten
- 5.285
Gisteren voor de eerste keer eens picanha gemaakt als ik het zoal mag noemen. Vermits ik het één en ander vlees aan het testen ben dat ik bij de boer haal van zijn vetarme Belgisch Witblauw koeien, was het dus nu tijd voor dat staartstuk.
Zoals geweten is BWB gekweekt om vetarm te zijn omdat dit beter is voor de volksgezondheid
Hij had me een stuk van een 850gr mee gegeven met de melding dat het mss wel niet aan mijn verwachtingen kon voldoen omdat er geen vetkap op zit. Maar nieuwsgierig als ik ben ... . En voor die €13 dat hij gekost heeft, kun je ook niet sukkelen.
Ik heb picanha pas hier op het forum leren kennen en heb het nog nooit van mijn leven gegeten. Dus heb ook geen enkel vergelijk en omdat het de eerste keer was, heb ik enkel gekozen voor PEZO en geen rookhout, omdat ik het eerder puur wilde proeven en het later alleen maar beter kan worden
Heb een reverse gedaan waarvan indirect tot 47° en daarna nog 2 min aan elke zijde afgegrilld. Ik had er echt mijn bedenkingen bij omdat er echt niets van vet aan zat, maar was toch nog verrast dat het een lekker stuk vlees was. Dacht vandaag de overschot te eten, maar mijn vrouw en ik hebben gisteren toch die hele brok opgegeten
De cuisson was ook weer helemaal perfect voor ons.
Maar ben er mij wel van bewust dat eentje met vetkap van een ander ras veeeeeeel beter gaat smaken en dus ga ik in de toekomst daar achter gaan.
Zoals geweten is BWB gekweekt om vetarm te zijn omdat dit beter is voor de volksgezondheid

Ik heb picanha pas hier op het forum leren kennen en heb het nog nooit van mijn leven gegeten. Dus heb ook geen enkel vergelijk en omdat het de eerste keer was, heb ik enkel gekozen voor PEZO en geen rookhout, omdat ik het eerder puur wilde proeven en het later alleen maar beter kan worden

Heb een reverse gedaan waarvan indirect tot 47° en daarna nog 2 min aan elke zijde afgegrilld. Ik had er echt mijn bedenkingen bij omdat er echt niets van vet aan zat, maar was toch nog verrast dat het een lekker stuk vlees was. Dacht vandaag de overschot te eten, maar mijn vrouw en ik hebben gisteren toch die hele brok opgegeten

Maar ben er mij wel van bewust dat eentje met vetkap van een ander ras veeeeeeel beter gaat smaken en dus ga ik in de toekomst daar achter gaan.