BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer picanha! 🐮

Robdijn

Stoker
 
 
 
Berichten
290
Vandaag eens picanha bereid.
Voor mijn doen wordt dit een kort draadje, omdat de bereiding ook eenvoudig en relatief kort was.
Als eerste de 1.7kg verdeeld in 3 stukken, eentje ervan was aan de beurt! Een 650 gram startgewicht.
Beetje peper en zout, that's it.
Bbq verwarmd tot 180 graden dome.
De picanha met de vleeskant naar beneden geplaatst, blokje kersen op de kooltjes (was nog meerendeel over van de laatste run).
Na een ruim half uur was de kern op 48 graden en heb ik het vlees even onder aluminiumfolie laten rusten en het deksel opengezet om veel hitte te genereren.
Vlees er direct terug op:
IMG_20210117_173131.jpg

Uiteraard de vlammetjes, eerste keer dus ook maar doen hè, ik weet dat het niet bevorderlijk is voor de smaak:
IMG_20210117_173313.jpg

Bij 55 graden kern, hup, eraf en laten rusten.
Een beetje geduld later het bord op:
IMG_20210117_174409.jpg

Uiteraard alleen voor de foto, toch maar gedeeld met mijn meisje, en dus zicht op de cuisson:
IMG_20210117_174504.jpg


Het was zeer smakelijk, mals met toch een redelijke bite.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.797
De vlammen horen er voor mij echt bij. Heel mooi gegaard.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.144
Picanha blijft waanzinnig lekker.
Dat affakkelen vind ik er ook bij horen.
Wel altijd uitkijken dat de boel niet verbrand.

Deze Is goed gelukt in ieder geval
 

Erki

Vuurmaker
 
Berichten
96
Dat ziet er goed uit! En inderdaad...die vlammen maken het spektakel compleet. Ik moet zeggen dat ik dat nu niet meer doe en kies voor een rustige garing, maar kicken is het wel(y)
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.469
Dat ziet er goed uit. Heerlijke cuisson, geen grijze rand. Zo heurt het TOP
 

SponZ

Stoker
 
Berichten
333
Mooie garing, hoor! Zo heb ik picanha ook het liefst. En dat fakkelen..... we blijven mannen (en vrouwen) he!
Ook lekker is dat je nog 2 stukken over hebt. Wat vond je partner ervan van de picanha?
 

Robdijn

Stoker
 
 
 
Berichten
290
Mooie garing, hoor! Zo heb ik picanha ook het liefst. En dat fakkelen..... we blijven mannen (en vrouwen) he!
Ook lekker is dat je nog 2 stukken over hebt. Wat vond je partner ervan van de picanha?
Mijn partner lust ook graag een lekkere biefstuk! Dus ze was er zeer tevreden mee 👌🏻
 

bladerunner

Stoker
 
Berichten
316
Mooi hoor, staat bij mij nog steeds op t lijstje, heb sinds paar dagen een spit, daar wil ik t op bereiden eigenlijk, eerst de tijd vinden en het juiste stukkie picanha
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.255
Heerlijke picanha geworden, lekker met patatjes en een salade of zoiets, de garing is voor mij ook goed (y)
 
Bovenaan Onderaan