- Berichten
- 771
Vandaag eens picanha bereid.
Voor mijn doen wordt dit een kort draadje, omdat de bereiding ook eenvoudig en relatief kort was.
Als eerste de 1.7kg verdeeld in 3 stukken, eentje ervan was aan de beurt! Een 650 gram startgewicht.
Beetje peper en zout, that's it.
Bbq verwarmd tot 180 graden dome.
De picanha met de vleeskant naar beneden geplaatst, blokje kersen op de kooltjes (was nog meerendeel over van de laatste run).
Na een ruim half uur was de kern op 48 graden en heb ik het vlees even onder aluminiumfolie laten rusten en het deksel opengezet om veel hitte te genereren.
Vlees er direct terug op:
Uiteraard de vlammetjes, eerste keer dus ook maar doen hè, ik weet dat het niet bevorderlijk is voor de smaak:
Bij 55 graden kern, hup, eraf en laten rusten.
Een beetje geduld later het bord op:
Uiteraard alleen voor de foto, toch maar gedeeld met mijn meisje, en dus zicht op de cuisson:
Het was zeer smakelijk, mals met toch een redelijke bite.
Voor mijn doen wordt dit een kort draadje, omdat de bereiding ook eenvoudig en relatief kort was.
Als eerste de 1.7kg verdeeld in 3 stukken, eentje ervan was aan de beurt! Een 650 gram startgewicht.
Beetje peper en zout, that's it.
Bbq verwarmd tot 180 graden dome.
De picanha met de vleeskant naar beneden geplaatst, blokje kersen op de kooltjes (was nog meerendeel over van de laatste run).
Na een ruim half uur was de kern op 48 graden en heb ik het vlees even onder aluminiumfolie laten rusten en het deksel opengezet om veel hitte te genereren.
Vlees er direct terug op:
Uiteraard de vlammetjes, eerste keer dus ook maar doen hè, ik weet dat het niet bevorderlijk is voor de smaak:
Bij 55 graden kern, hup, eraf en laten rusten.
Een beetje geduld later het bord op:
Uiteraard alleen voor de foto, toch maar gedeeld met mijn meisje, en dus zicht op de cuisson:
Het was zeer smakelijk, mals met toch een redelijke bite.