Een paar jaar geleden stond op de planning om naar NYC te gaan voor een vakantie: tickets en hotel was geboekt, en niets ging ons tegenhouden... Behalve dat we niet meer konden vliegen/reizen, want... CORONA ....
Een van de dingen die zeker op mn lijstje stond om te doen was broodje pastrami bij Katz te gaan eten. Dat is er nu dus nooit van gekomen, en dus moest ik maar zelf een keer wat gaan fabrieken wat hier (hopelijk) op ging lijken.
Omdat ik toch ook nog een weekje op vakantie ging, leek dat me het perfecte moment om 2kg brisket in de brine te leggen... Mbt google/chatgpt het recept gevonden, en brine maken was piece of cake. Toen in vaccuumzak met de brisket en wachten maar (en dus op vakantie gaan
)
Na een weekje t vlees goed afgespoeld, een uur in water gelegd om te "ontbrinen" en daarna goed drooggedept en 2u op aanrecht gelaten met een ventilator erop.
Daarna tijd om de rub (ook weer met dank aan google/chatgpt) op t vlees en op de bbq dan maar! Bbq op 115Cm wat blokjes kersenhout erop en rustig laten gaan maar.
Na een uurtje of 3 was kerntemp rond de 70C, dus tijd om in te pakken en daarna in de stoomoven (dat ik blijkbaar de clou van de pastrami van Katz).
Het duurde in de stoomoven ook een uurtje of 3 voordat kerntemp van vlees rond de 93C zat. Dan komt (voor mij dan) het moeilijkste, namelijk het vlees laten rusten... Na een uurtje begonnen met aansnijden, en dan is dit het resultaat. Zo te zien aan het grijze stuk in het midden de volgende keer nog langer dan de 6d brinen?
Al met al waren we hier met zn allen HEEL tevreden over! Heerlijk tender en juicy en een heerlijke smaak! Van de broodjes zijn geen fotos, want we hadden te veel haast met eten
En ja ik weet t, ik heb niet goed gesneden mbt de draad, maar t vlees was zo zacht en mals, dat t niet uitmaakte
T was al met al geen hele moeilijke bereiding. Het moeilijkste is eigenlijk dat je ruim een week van tevoren moet beginnen met bedenken dat je dit wilt maken.
Zou deze zo weer maken!



Een van de dingen die zeker op mn lijstje stond om te doen was broodje pastrami bij Katz te gaan eten. Dat is er nu dus nooit van gekomen, en dus moest ik maar zelf een keer wat gaan fabrieken wat hier (hopelijk) op ging lijken.
Omdat ik toch ook nog een weekje op vakantie ging, leek dat me het perfecte moment om 2kg brisket in de brine te leggen... Mbt google/chatgpt het recept gevonden, en brine maken was piece of cake. Toen in vaccuumzak met de brisket en wachten maar (en dus op vakantie gaan

Na een weekje t vlees goed afgespoeld, een uur in water gelegd om te "ontbrinen" en daarna goed drooggedept en 2u op aanrecht gelaten met een ventilator erop.
Daarna tijd om de rub (ook weer met dank aan google/chatgpt) op t vlees en op de bbq dan maar! Bbq op 115Cm wat blokjes kersenhout erop en rustig laten gaan maar.
Na een uurtje of 3 was kerntemp rond de 70C, dus tijd om in te pakken en daarna in de stoomoven (dat ik blijkbaar de clou van de pastrami van Katz).
Het duurde in de stoomoven ook een uurtje of 3 voordat kerntemp van vlees rond de 93C zat. Dan komt (voor mij dan) het moeilijkste, namelijk het vlees laten rusten... Na een uurtje begonnen met aansnijden, en dan is dit het resultaat. Zo te zien aan het grijze stuk in het midden de volgende keer nog langer dan de 6d brinen?
Al met al waren we hier met zn allen HEEL tevreden over! Heerlijk tender en juicy en een heerlijke smaak! Van de broodjes zijn geen fotos, want we hadden te veel haast met eten

En ja ik weet t, ik heb niet goed gesneden mbt de draad, maar t vlees was zo zacht en mals, dat t niet uitmaakte

T was al met al geen hele moeilijke bereiding. Het moeilijkste is eigenlijk dat je ruim een week van tevoren moet beginnen met bedenken dat je dit wilt maken.
Zou deze zo weer maken!



