BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer low&slow: 3-2-1 baby back ribs

M

mrtndjng

Gast
Na alle lekkere gerechten hier te hebben bekeken, was het dit weekend dan eindelijk tijd om zelf mijn eerste low&slow poging te doen op de BBQ. Het werden baby back ribs via de 3-2-1 methode.

Eerst natuurlijke lekkere ribs gehaald, in dit geval via beef exclusief:
full.jpg


Hierna de ribs ontvliezen, insmeren met LetsQ pork rub en een nachtje in de koelkast:
full.jpg


Gisteren was het dan zover, de ribs moesten op de BBQ. Eerst klaarmaken met 2 zones en aansteken via de minion methode:
full.jpg


Ribs op de BBQ en proberen de temperatuur op 107 graden te houden, ook nog 2 blokjes appelhout tussen de kolen voor de smaak:
full.jpg


Na 3 uur de ribs inpakken in alu-folie, voorzien van wat appelsap, bruine basterdsuiker en een klontje roomboter. Dan weer terug om de BBQ en lekker stomen:
full.jpg


Beginnen er al prima uit te zien:
full.jpg


Lekker ingesmeerd met Blues Hog BBQ saus en nog een uurtje er op. Resultaat was heerlijk!
full.jpg


Vond het leuk om te doen, maar belangrijker nog: de smaak was heerlijk! Smaakt naar meer  :D
 
Ziet er heerlijk uit!
 
Wie niet?  :)

Ga ze zeker vaker maken, maar volgende week eerst eens pulled pork proberen. Twijfel alleen nog of ik dat beter met de minion of snake methode kan doen.
 
Mooie ribs, heerlijk om te maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan