- Berichten
- 30
Tot m'n grote teleurstelling helaas dit jaar niet meer de zo graag gewilde Grill Guru XL meer halen, echter de drang om toch echt eens pulled pork te maken was te groot, dus zo doende weer de oude veteraan uit de schuur gehaald, de Weber Kettle 47cm. Dit aanngezien de procureur van 2,5kg niet op m'n small Kamado past.
Ongeveer 24 uur voor de procureur op de BBQ ging heb ik deze in een "zelf" gemaakte dry rub gezet. Zeer simpele dry rub gevonden op noskos z'n blog;
- 70gr Zeezout
- 60gr Bruine Basterdsuiker
- 35gr Paprikapoeder
- 3 eetlepels Zwarte Peper
- 2 theelepels Uien poeder
- 2 theelepels Knoflook poeder
- 1,5 theelepel Cayennepeper
De Weber in een Snake achtige opstelling gemaakt met big blocks. Werkte verrassend goed, ondanks dat ik relatief vaak de ventielen van de Weber moest bijstellen tijdens de low'nslow. Met 3 grote stukken appel hout een mooi tijdje heerlijke rook kunnen maken.
Na 5 uur op 120 graden indirect een mooie bark kunnen vormen om hem daarna strak in te pakken in aluminiumfolie, weer terug op de Weber voor kleine 2 uur tot de temperatuurmeter 93 graden kern aangaf. Bij de eerste keer prikken was alles al perfect. Na 15 minuten uitdampen vervolgens een uur nog laten rusten in de coolbox waar de PP alles behalve koel van werd.
In de tussentijd een mooie BBQ saus kunnen maken naar het recept van Pitmaster X zijn boek voor Sweet Apple Elixir;
1 cup Ketchup
3 eetlepels Worcestersaus
1/4 cup Honing
1/4 cup Rietsuiker
1/4 cup Appelwijn azijn
1/4 cup Appelstroop
Helaas de foto's vergeten te maken van de saus..
Na het pullen en mixen met de saus een heerlijke 2 kilo pulled pork om te smikkelen. Klassieker gemaakt met zoete aardappel friet en coleslaw! De rest moet nog wat bedacht voor worden maar ligt veilig verstopt in de vriezer.
Op naar het volgende project.
Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
Ongeveer 24 uur voor de procureur op de BBQ ging heb ik deze in een "zelf" gemaakte dry rub gezet. Zeer simpele dry rub gevonden op noskos z'n blog;
- 70gr Zeezout
- 60gr Bruine Basterdsuiker
- 35gr Paprikapoeder
- 3 eetlepels Zwarte Peper
- 2 theelepels Uien poeder
- 2 theelepels Knoflook poeder
- 1,5 theelepel Cayennepeper
De Weber in een Snake achtige opstelling gemaakt met big blocks. Werkte verrassend goed, ondanks dat ik relatief vaak de ventielen van de Weber moest bijstellen tijdens de low'nslow. Met 3 grote stukken appel hout een mooi tijdje heerlijke rook kunnen maken.
Na 5 uur op 120 graden indirect een mooie bark kunnen vormen om hem daarna strak in te pakken in aluminiumfolie, weer terug op de Weber voor kleine 2 uur tot de temperatuurmeter 93 graden kern aangaf. Bij de eerste keer prikken was alles al perfect. Na 15 minuten uitdampen vervolgens een uur nog laten rusten in de coolbox waar de PP alles behalve koel van werd.
In de tussentijd een mooie BBQ saus kunnen maken naar het recept van Pitmaster X zijn boek voor Sweet Apple Elixir;
1 cup Ketchup
3 eetlepels Worcestersaus
1/4 cup Honing
1/4 cup Rietsuiker
1/4 cup Appelwijn azijn
1/4 cup Appelstroop
Helaas de foto's vergeten te maken van de saus..
Na het pullen en mixen met de saus een heerlijke 2 kilo pulled pork om te smikkelen. Klassieker gemaakt met zoete aardappel friet en coleslaw! De rest moet nog wat bedacht voor worden maar ligt veilig verstopt in de vriezer.
Op naar het volgende project.












Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk