BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer (lazy) Pulled Pork.

 
 

Jeffreyfk

Sprokkelaar
Berichten
30
Tot m'n grote teleurstelling helaas dit jaar niet meer de zo graag gewilde Grill Guru XL meer halen, echter de drang om toch echt eens pulled pork te maken was te groot, dus zo doende weer de oude veteraan uit de schuur gehaald, de Weber Kettle 47cm. Dit aanngezien de procureur van 2,5kg niet op m'n small Kamado past.

Ongeveer 24 uur voor de procureur op de BBQ ging heb ik deze in een "zelf" gemaakte dry rub gezet. Zeer simpele dry rub gevonden op noskos z'n blog;
- 70gr Zeezout
- 60gr Bruine Basterdsuiker
- 35gr Paprikapoeder
- 3 eetlepels Zwarte Peper
- 2 theelepels Uien poeder
- 2 theelepels Knoflook poeder
- 1,5 theelepel Cayennepeper

De Weber in een Snake achtige opstelling gemaakt met big blocks. Werkte verrassend goed, ondanks dat ik relatief vaak de ventielen van de Weber moest bijstellen tijdens de low'nslow. Met 3 grote stukken appel hout een mooi tijdje heerlijke rook kunnen maken.

Na 5 uur op 120 graden indirect een mooie bark kunnen vormen om hem daarna strak in te pakken in aluminiumfolie, weer terug op de Weber voor kleine 2 uur tot de temperatuurmeter 93 graden kern aangaf. Bij de eerste keer prikken was alles al perfect. Na 15 minuten uitdampen vervolgens een uur nog laten rusten in de coolbox waar de PP alles behalve koel van werd.

In de tussentijd een mooie BBQ saus kunnen maken naar het recept van Pitmaster X zijn boek voor Sweet Apple Elixir;
1 cup Ketchup
3 eetlepels Worcestersaus
1/4 cup Honing
1/4 cup Rietsuiker
1/4 cup Appelwijn azijn
1/4 cup Appelstroop

Helaas de foto's vergeten te maken van de saus..

Na het pullen en mixen met de saus een heerlijke 2 kilo pulled pork om te smikkelen. Klassieker gemaakt met zoete aardappel friet en coleslaw! De rest moet nog wat bedacht voor worden maar ligt veilig verstopt in de vriezer.

Op naar het volgende project.
8f2c344f7c84b2faecc69fb6b2cfd341.jpg
c06a2dfbcbca0d7a352382d57a573c5d.jpg
dba8a267a12675025c55fbb08697160a.jpg
a7f4dae9032a725ff985d69ed10c9748.jpg
69c9dbe183e9e0fbf8d66a213e316a6d.jpg
81d0026e67ad29ee68827ed4bdc06950.jpg
9b3f910403f0a4d95616176d1210362d.jpg
5b0c8cf8381aad1f5522b2caec9f90ca.jpg
a30a61b5a1dc4d248d30e31932b05838.jpg
dad49ea828ea9eef769e737e82af1a62.jpg
df5ff11c15eca966e5e684188b3b48e7.jpg
7d3286ce9d5dddf14ea900df80f65d40.jpg


Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
 
Pfff kwijl

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Ziet er toppie uit. Lekker begin van de dag. 😋
Zie je weer dat zo'n oude W47 een geweldige Q is.
Nu ff afwachten of het presidium van dit forum het wil waarderen met een knorrie award.
 
Dat ziet er heerlijk uit. Blijkt maar weer dat je geen Kamado hoeft te hebben om Pulled Pork te maken. Gefeliciteerd met je knor.
 
mooi gemaakt. Je pp ziet er goed uit zeg.
Gefeliciteerd met je knor
 
Applaus, ziet er keurig uit en wat Frits zegt om echt iets lekkers te maken hoef je niet persé een kamado te hebben met wat meer aandacht kan het ook op een Webertje 47 cm dat heb ik zo'n kleine 18jr ondervonden ('t is alleen jammer dat je geen ruimte hebt voor een mooie snake) maar prima gedaan, gefeliciteerd met je sticker. (y)

 
Heerlijk!
Hier ook een 47 (outooorchef keteltje), het vraagt wat meer aandacht om hem op temperatuur te houden maar gaat prima toch!
 
Mooie PP, gefeliciteerd met je Knor
 
Dat is goed gelukte PP, lekker!!

Hier staan ook alleen maar 2 kettles dus alle Low&Slow sessies gaan daar ook gewoon op.
Geregeld PP of ribs, geen probleem.
Het is wat harder werken, maar de resultaten zijn er niet minder om. ;)
 
Mooie run, lekker resultaat. Gefeliciteerd met je knorrie :)

Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Super resultaat, zeker voor een 47 ..

gefeliciteerd |
 
Mooie run PP. En dat op de 47 kerel. Netjes gedaan hoor. En dan een heerlijk broodje PP en mooie sides als beloning. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie
 
Ohh heerlijk. Moet ik ook weer eens gaan maken.

Verstuurd vanaf mijn Mi A2 Lite met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan