Vandaag heb ik een whole packer brisket gehaald bij de boer. 10 dagen dry aged 100% grasgevoerde hereford. Straks gaat de peper,zout,koffie rub erop en dan op de BBQ. Ik twijfel alleen of ik er vanavond of morgenochtend vroeg aan moet beginnen, kan iemand mij een goed advies geven hierin? Beefribs begin ik meestal in de ochtend aan maar dit is wel iets dikker, maar het heeft weer geen botten.
Update:
Vlees ligt in de rub in de koelkast.
Update: vlees ligt inmiddels op de Kamado joe. Twee blokjes hout er onder om te voorkomen dat er poeltje vormen en om het vlees met een lichte bolling te leggen om het beter te laten passen.
https://cooks.cloud.meater.com/cook/47a7d768-773a-49d0-99ef-29b739311fd0 voor de geïnteresseerden kan je hier de cook volgen.
Een ochtend update: het vlees is inmiddels ingepakt. De BBQ is mooi stabiel gebleven door de nacht heen, de meater geeft alleen wel erg laag aan (75C terwijl de maverick 95C en de Dome 100C aan gaven). Waarschijnlijk omdat de omgevingsvoeler van de meater het vlees aan de buitenkant aanraakte. Ik heb daarom maar vertrouwd op de maverick, die gaf 95C aan toen ik ging slapen (00:30) en 90C toen ik wakker werd (06:30) dus ik ben hartstikke tevreden tot nu toe.
Laatste update voor het aansnijden: de brisket is klaar, overal boterzacht dus netjes ingepakt in folie+handdoek+koeltas. Bij gebrek aan brede alu folie maar een folie bakje gebruikt om het vlees in te leggen, direct alle sappen uit het lekbakje er in gekiept. Wat een geur komt daar vanaf zeg, onvoorstelbaar lekker. Ik kan niet wachten tot vanavond!
Laatste update: wat was dat lekker zeg. Samen met beide buren en wij zelf met vijf man hebben we het bijna helemaal op gekregen.
Helaas niet zo heel veel foto's genomen, en op de foto ziet het er veel droger uit dan het werkelijk was. Zo sappig en zo mals, en dat voor gras gevoerd rund!


Update:
Vlees ligt in de rub in de koelkast.

Update: vlees ligt inmiddels op de Kamado joe. Twee blokjes hout er onder om te voorkomen dat er poeltje vormen en om het vlees met een lichte bolling te leggen om het beter te laten passen.
https://cooks.cloud.meater.com/cook/47a7d768-773a-49d0-99ef-29b739311fd0 voor de geïnteresseerden kan je hier de cook volgen.

Een ochtend update: het vlees is inmiddels ingepakt. De BBQ is mooi stabiel gebleven door de nacht heen, de meater geeft alleen wel erg laag aan (75C terwijl de maverick 95C en de Dome 100C aan gaven). Waarschijnlijk omdat de omgevingsvoeler van de meater het vlees aan de buitenkant aanraakte. Ik heb daarom maar vertrouwd op de maverick, die gaf 95C aan toen ik ging slapen (00:30) en 90C toen ik wakker werd (06:30) dus ik ben hartstikke tevreden tot nu toe.


Laatste update voor het aansnijden: de brisket is klaar, overal boterzacht dus netjes ingepakt in folie+handdoek+koeltas. Bij gebrek aan brede alu folie maar een folie bakje gebruikt om het vlees in te leggen, direct alle sappen uit het lekbakje er in gekiept. Wat een geur komt daar vanaf zeg, onvoorstelbaar lekker. Ik kan niet wachten tot vanavond!



Laatste update: wat was dat lekker zeg. Samen met beide buren en wij zelf met vijf man hebben we het bijna helemaal op gekregen.
Helaas niet zo heel veel foto's genomen, en op de foto ziet het er veel droger uit dan het werkelijk was. Zo sappig en zo mals, en dat voor gras gevoerd rund!



Laatst bewerkt: