BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer brisket.

chefkok18

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
77
Vandaag stond er voor het eerst brisket op de planning.

Een mooi stuk van ongeveer 2 kilo besteld bij de slager en deze eerst maar eens schoongemaakt.





Om dat het stuk aan één kant redelijk vet en dik was en aan de andere kant dun en mager. Heb ik het opgedeeld in 2 stukken. Toen alles in de rub gezet en Q aangestoken. Rond 0900 uur ging het vlees er op.




Nu ik één vacumeren machine heb. Heb ik het vet bewaard en ingevroren. Ga ik een keer gebruiken als ik hamburgers ga maken.

We kregen ook nog gasten te eten dus ik dacht er moet wat bij. Ik had nog 2 mooie stukken sparribs in de vriezer dus die ook maar er uit en in orden gemaakt.



Als bij gerecht had ik vandaag geroosterd zuurdesem brood met fenegriek gepland. En een salade met zoet zure groenten.

Zoetzuur gemaakt van water, azijn, suiker, peperkorrels, laurier, foelie, kardemom en kruidnagel.



Toen de brisket 74 graden was heb ik hem ingepakt en toen ook de sparribs er op gelegd met wat appel hout. Er zat ook nog een stukje eiken in van de brisket die heb ik er maar eens bij gelaten.








Bij een kern van 92 ben ik de brisket gaan controleren en toen was die er nog niet helemaal. Maar bij 94 was die prima en Heb ik hem even laten uitdampen en toen in folie en handdoek in de koelbox gedaan.

Toen de ribben afgemaakt en uiteindelijk alles tegelijk op tafel gezet. Het vocht van de brisket had ik opgevangen en hier in heb ik een rode ui haar gestoofd. Die is later weer over de gesneden brisket gegaan.





Omdat we dus gasten hadden. Ook nog maar een dessert gemaakt. S’mores en een banaan van de Q met chocolade en whiskey.




Alles wat er toen nog gedaan moest worden was de afwas. Maar dat is ook al weer klaar.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Dennis H

Vuurmaker
 
Berichten
93
Heerlijk man! Die brisket ziet er lekker uit. En wat een mooie donkere ribben, ligt dat aan de saus of heb je ze wat langer in de Q laten liggen?


Sent from my GM1913 using Tapatalk
 

chefkok18

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
77
Heerlijk man! Die brisket ziet er lekker uit. En wat een mooie donkere ribben, ligt dat aan de saus of heb je ze wat langer in de Q laten liggen?


Sent from my GM1913 using Tapatalk
Dat is de saus bleuse hog origineel. Met appel azijn honing en worshester saus.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Ridevi71

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.279
zo, goed bezig geweest. ziet er allemaal goed uit
welkom bij the big three

heb je nog een foto dat de brisket op de bbq ligt?
 

chefkok18

Vuurmaker
 
 
 
Berichten
77
Nou das dus het stomme maar die heb ik niet. Normaal maak een een hele berg foto’s maar gister dus vergeten. Heb nog wel wat screen shots van de kern temp. Maar dat is het helaas.






Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.066
Gefeliciteerd met je Koei en welkom bij de grote drie 🥳 ik had graag willen proeven, ik ben gek op brisket.
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.632
Mooie run hoor. En een lekker BBQ maaltijd zo. Had graag even aangeschoven
Gefeliciteerd met je koei
 
Bovenaan Onderaan