BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer brisket.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag stond er voor het eerst brisket op de planning.

Een mooi stuk van ongeveer 2 kilo besteld bij de slager en deze eerst maar eens schoongemaakt.

0769fba4921a90db6a17ae57c330434d.jpg


6db3f1642c0feca6775857083bc1891d.jpg


Om dat het stuk aan één kant redelijk vet en dik was en aan de andere kant dun en mager. Heb ik het opgedeeld in 2 stukken. Toen alles in de rub gezet en Q aangestoken. Rond 0900 uur ging het vlees er op.

3ec69f91e79e90ded2e9516b076fddc9.jpg

d73567afa65a57da9302a5fe1c463338.jpg


Nu ik één vacumeren machine heb. Heb ik het vet bewaard en ingevroren. Ga ik een keer gebruiken als ik hamburgers ga maken.

We kregen ook nog gasten te eten dus ik dacht er moet wat bij. Ik had nog 2 mooie stukken sparribs in de vriezer dus die ook maar er uit en in orden gemaakt.

81c526bf49194888fe0309c364a363c0.jpg


Als bij gerecht had ik vandaag geroosterd zuurdesem brood met fenegriek gepland. En een salade met zoet zure groenten.

Zoetzuur gemaakt van water, azijn, suiker, peperkorrels, laurier, foelie, kardemom en kruidnagel.

267311c158fc17f84c6b0cbc89626e5d.jpg


Toen de brisket 74 graden was heb ik hem ingepakt en toen ook de sparribs er op gelegd met wat appel hout. Er zat ook nog een stukje eiken in van de brisket die heb ik er maar eens bij gelaten.

800fea4911e49e6d1e472cb3e30fea44.jpg

3abce90721efe9183c83556ef1f9a74b.jpg

3c2d1a10d12af41cfc12493b88bad32e.jpg

7727bdc308dbf6f6b5e73268b9695a0a.jpg


604a533111d7b1b3dc516aef33b40f9c.plist


Bij een kern van 92 ben ik de brisket gaan controleren en toen was die er nog niet helemaal. Maar bij 94 was die prima en Heb ik hem even laten uitdampen en toen in folie en handdoek in de koelbox gedaan.

Toen de ribben afgemaakt en uiteindelijk alles tegelijk op tafel gezet. Het vocht van de brisket had ik opgevangen en hier in heb ik een rode ui haar gestoofd. Die is later weer over de gesneden brisket gegaan.

f9f7344a6a993edae3439229298543e7.jpg

da0b0800b21531154a18b452c139954d.jpg

2101feefbe36623248d80af4e79e7058.jpg


Omdat we dus gasten hadden. Ook nog maar een dessert gemaakt. S’mores en een banaan van de Q met chocolade en whiskey.

c941cf25ab3e5a32e2f2b400dcb1ab3b.plist

f1ea1b88e0147c397316de6ad6aaf155.plist


Alles wat er toen nog gedaan moest worden was de afwas. Maar dat is ook al weer klaar.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heerlijk man! Die brisket ziet er lekker uit. En wat een mooie donkere ribben, ligt dat aan de saus of heb je ze wat langer in de Q laten liggen?


Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Heerlijk man! Die brisket ziet er lekker uit. En wat een mooie donkere ribben, ligt dat aan de saus of heb je ze wat langer in de Q laten liggen?


Sent from my GM1913 using Tapatalk

Dat is de saus bleuse hog origineel. Met appel azijn honing en worshester saus.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Sjonge, mooie maaltijd hoor! Ziet er allemaal heerlijk uit!
 
Prachtig gelukt allemaal, lekker bezig.
 
zo, goed bezig geweest. ziet er allemaal goed uit
welkom bij the big three

heb je nog een foto dat de brisket op de bbq ligt?
 
Nou das dus het stomme maar die heb ik niet. Normaal maak een een hele berg foto’s maar gister dus vergeten. Heb nog wel wat screen shots van de kern temp. Maar dat is het helaas.

428359b63dea80c3a360889826a15ddf.png

54e3072846289bedfd8c946332a4b73f.png

8a457e6cdf42481e4e39e5603daaa332.png



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Gefeliciteerd met je Koei en welkom bij de grote drie 🥳 ik had graag willen proeven, ik ben gek op brisket.
 
Mooie run hoor. En een lekker BBQ maaltijd zo. Had graag even aangeschoven
Gefeliciteerd met je koei
 
Och, wat we feest, ga ik denk ik komend weekend maken, 1e keer.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan