- Berichten
- 59
Goedemorgen,
Gisteren zijn we begonnen met onze eerste Brisket. Een black angus van 8,25 kg uit Australie. Na trimmen (750 gram eraf) bleef er een goede 7,5 kg over. Toch zat er nog echt veel vet op (0,5 cm minimaal, stukken hard vet en ook wat zachter/blubber). Vrijdagavond begonnen met rubben naar recept van Smokey Goodness (met cacao en koffie). Zaterdagavond geïnjecteerd met bouillon en erop gegooid. Paste nog maar net
Omdat de temperatuur snel steeg tot zo’n 65 graden hebben we hem niet ingepakt. Nu is de kerntemperatuur net onder de 80 graden (flat). We willen rond 16:00 uur eten. Wellicht toch inpakken? De bark voelt stevig op de vlees delen, maar zacht op de vet delen. Hebben we teveel erop laten zitten? Iemand nog andere tips?
Gisteren zijn we begonnen met onze eerste Brisket. Een black angus van 8,25 kg uit Australie. Na trimmen (750 gram eraf) bleef er een goede 7,5 kg over. Toch zat er nog echt veel vet op (0,5 cm minimaal, stukken hard vet en ook wat zachter/blubber). Vrijdagavond begonnen met rubben naar recept van Smokey Goodness (met cacao en koffie). Zaterdagavond geïnjecteerd met bouillon en erop gegooid. Paste nog maar net

Omdat de temperatuur snel steeg tot zo’n 65 graden hebben we hem niet ingepakt. Nu is de kerntemperatuur net onder de 80 graden (flat). We willen rond 16:00 uur eten. Wellicht toch inpakken? De bark voelt stevig op de vlees delen, maar zacht op de vet delen. Hebben we teveel erop laten zitten? Iemand nog andere tips?