- Berichten
- 10.093
Beste bbq collega's
Omdat we de vriezer weer eens willen schoonmaken voelden we onszelf verplicht om de eendenborstjes die er nog in lagen te gaan bereiden.
Tja, dat zijn de consequenties van het leegmaken van een vriezer
Naturel vinden wij ze al overheerlijk, maar een variatie gaan we ook niet uit de weg.
Om er een Aziatische twist aan te geven even een beetje gezocht op het internet, niets naar mijn smaak gevonden, dus uiteindelijk zelf een marinade verzonnen.
Voor 2 eendenborsten:
3 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels sherry
1 eetlepel soja saus
1 theelepel knoflookpoeder
Alle ingrediënten goed mengen en even laten staan (ik maak het vaak de avond ervoor)
Vervolgens de eendenborst samen met de marinade voor ca 4 uurtjes (komt niet op een uurtje) in een ziplockzak laten marineren.
Daarna bereiden zoals je zelf de eendenborst het lekkerst vindt. Bij ons is dat indirect tot een kern van 50-53 graden en daarna op de vetkant afgrillen.
Het resultaat is verbluffend lekker en leent zich voor mijn gevoel ook goed voor kippendijen.
The pic's, or it didn't happen:
De ingrediënten van de marinade, de marinade en de eendenborsten
Na het marineren even een beetje afdeppen
En hoppa, op de wga met een klein handje beukensnippers
En het resultaat na het afgrillen
Op het bordje, met een salade en wat frietjes. Niet te moeilijk, wel lekker
Beetje versgemalen zwarte peper erover past er goed bij
Als je wat meer smaak van de marinade wilt dan kan je deze bewaren en tijdens het bereiden met een kwastje over de eendenborst smeren, maar hij was voor ons goed zo.
Dank voor het kijken
Rick
Omdat we de vriezer weer eens willen schoonmaken voelden we onszelf verplicht om de eendenborstjes die er nog in lagen te gaan bereiden.
Tja, dat zijn de consequenties van het leegmaken van een vriezer

Naturel vinden wij ze al overheerlijk, maar een variatie gaan we ook niet uit de weg.
Om er een Aziatische twist aan te geven even een beetje gezocht op het internet, niets naar mijn smaak gevonden, dus uiteindelijk zelf een marinade verzonnen.
Voor 2 eendenborsten:
3 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels sherry
1 eetlepel soja saus
1 theelepel knoflookpoeder
Alle ingrediënten goed mengen en even laten staan (ik maak het vaak de avond ervoor)
Vervolgens de eendenborst samen met de marinade voor ca 4 uurtjes (komt niet op een uurtje) in een ziplockzak laten marineren.
Daarna bereiden zoals je zelf de eendenborst het lekkerst vindt. Bij ons is dat indirect tot een kern van 50-53 graden en daarna op de vetkant afgrillen.
Het resultaat is verbluffend lekker en leent zich voor mijn gevoel ook goed voor kippendijen.
The pic's, or it didn't happen:
De ingrediënten van de marinade, de marinade en de eendenborsten
Na het marineren even een beetje afdeppen
En hoppa, op de wga met een klein handje beukensnippers
En het resultaat na het afgrillen
Op het bordje, met een salade en wat frietjes. Niet te moeilijk, wel lekker
Beetje versgemalen zwarte peper erover past er goed bij
Als je wat meer smaak van de marinade wilt dan kan je deze bewaren en tijdens het bereiden met een kwastje over de eendenborst smeren, maar hij was voor ons goed zo.
Dank voor het kijken
Rick