- Berichten
- 546
Gisteravond voor de tweede keer een maaltijd gemaakt op de kamado, met allemaal recepten van Noskos.
Omdat mijn zoontje volgende week 1 jaar word, en ik dan wat BBQ snacks op tafel wil gaan zetten, besloot ik te gaan voor de volgende gerechtjes.
- Moinkballs voor bij de borrel
- Hasselback aardappels
- Mexicaanse mais
- Koreaanse krokante kipvleugels
- Suikerbroodpudding van geflambeerde rumrozijnen
Net op tijd kwamen mijn Noskos kruiden binnen met postnl. De bbq saus, die ik ook mee besteld had, was ineens niet meer leverbaar
.
De recepten heb ik hier en daar een heel klein beetje aangepast, omdat ik vrij laat was met boodschappen en geen zin meer had om naar de toko te gaan.
Ik ben begonnen met de Moinkballs.
Aangezien ik samen was met mijn zoontje en vriendin, heb ik niet de volle 750 gram gemaakt, maar gekozen voor 300 gram. Omdat ik wat later begonnen was, heb ik de kamado wat hoger gezet ( 160 graden ), en de temp goed in de gaten gehouden.
Na ongeveer 45 tot 60 min kwamen ze er zo uit.
Wat een topsnack is dit ! Ze vielen goed in de smaak, vooral mijn zoontje vond ze erg lekker
Vervolgens verder gegaan met de aardappelen en de bijhorende kruidenboter, en tegelijkertijd de rub van de kipvleugels gemaakt en in een afsluitbare zak gedaan met maizena.
Toen de aardappels op de kamado lagen, ben ik het sausje gaan koken van de koreaanse kip. I.p.v. gochujang kruiden, ben ik voor een rode peper saus gegaan. ( smaakte best goed )
Vervolgens de kip op de bbq, en verder met het beslag voor de suikerbroodpudding en het flamberen van de rozijnen. Dit ging natuurlijk top, en heeft er voor gezorgd dat ik op 1 hand geen haren meer heb
. De aardappels om het kwartier ingesmeerd met de kruidenboter, en het laatste half uurtje de maiskolven erbij gelegd.
I.p.v. deze later in te smeren met mayo, heb ik ze ook een aantal keer ingesmeerd met de zelfgemaakte kruidenboter en afgetopt met gajunkruiden.
Na ongeveer 2 uur konden we aan tafel !!!
De kip kan volgende keer beter. De smaak was erg goed, maar hij heeft er iets te lang ingezeten. Dit doordat de maizena best lang nodig had om op te lossen. Goede les voor de volgende keer !
Als laatst het beslag van de pudding in de cakevormpjes gedaan, en na 30 a 35 minuten waren ook die klaar ( wel goed gelukt ).
Na in totaal 4 uur bereidingen, was ik wel toe aan een drankje !
Kan iemand me een tip geven voor goede houtskool die ik kan gebruiken in de kamado ?
Groeten,
Jeff.
Omdat mijn zoontje volgende week 1 jaar word, en ik dan wat BBQ snacks op tafel wil gaan zetten, besloot ik te gaan voor de volgende gerechtjes.
- Moinkballs voor bij de borrel
- Hasselback aardappels
- Mexicaanse mais
- Koreaanse krokante kipvleugels
- Suikerbroodpudding van geflambeerde rumrozijnen
Net op tijd kwamen mijn Noskos kruiden binnen met postnl. De bbq saus, die ik ook mee besteld had, was ineens niet meer leverbaar

De recepten heb ik hier en daar een heel klein beetje aangepast, omdat ik vrij laat was met boodschappen en geen zin meer had om naar de toko te gaan.
Ik ben begonnen met de Moinkballs.
Aangezien ik samen was met mijn zoontje en vriendin, heb ik niet de volle 750 gram gemaakt, maar gekozen voor 300 gram. Omdat ik wat later begonnen was, heb ik de kamado wat hoger gezet ( 160 graden ), en de temp goed in de gaten gehouden.
Na ongeveer 45 tot 60 min kwamen ze er zo uit.
Wat een topsnack is dit ! Ze vielen goed in de smaak, vooral mijn zoontje vond ze erg lekker

Vervolgens verder gegaan met de aardappelen en de bijhorende kruidenboter, en tegelijkertijd de rub van de kipvleugels gemaakt en in een afsluitbare zak gedaan met maizena.
Toen de aardappels op de kamado lagen, ben ik het sausje gaan koken van de koreaanse kip. I.p.v. gochujang kruiden, ben ik voor een rode peper saus gegaan. ( smaakte best goed )
Vervolgens de kip op de bbq, en verder met het beslag voor de suikerbroodpudding en het flamberen van de rozijnen. Dit ging natuurlijk top, en heeft er voor gezorgd dat ik op 1 hand geen haren meer heb

I.p.v. deze later in te smeren met mayo, heb ik ze ook een aantal keer ingesmeerd met de zelfgemaakte kruidenboter en afgetopt met gajunkruiden.
Na ongeveer 2 uur konden we aan tafel !!!
De kip kan volgende keer beter. De smaak was erg goed, maar hij heeft er iets te lang ingezeten. Dit doordat de maizena best lang nodig had om op te lossen. Goede les voor de volgende keer !
Als laatst het beslag van de pudding in de cakevormpjes gedaan, en na 30 a 35 minuten waren ook die klaar ( wel goed gelukt ).
Na in totaal 4 uur bereidingen, was ik wel toe aan een drankje !
Kan iemand me een tip geven voor goede houtskool die ik kan gebruiken in de kamado ?
Groeten,
Jeff.