BasBQ
Beef en Steak

Een ketel vol

BernhardQ

Stoker
 
 
Berichten
350
Ik loop al een tijdje te verkondigen dat de ribbels van de bbq zo lekker zijn.

Dus nu willen een paar maten (8 stuks) dat wel eens meemaken.

Mijn vraag is hoeveel slabs er op een weber 57 kunnen. Eventueel met een Ikea ribrack of andere toebehoren

(Er moeten er toch wel een stuk of 10 denk ik)

Moet ik ze bijvoorbeeld doorsnijden.

Maakt het ook ook uit voor het proces of de ribs elkaar raken? Of dat ze een beetje op elkaar liggen?

Graag hoor ik wat jullie ervaringen zijn .
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.722
8 maten die trek hebben.
Weet niets van Weber maar denk dat je ruimte te kort komt, kan je beter het advies van Romcars (ander draadje) volgen. Zeker als het je maten bevalt en ze vaker gaan komen

 

BernhardQ

Stoker
 
 
Berichten
350
8 maten die trek hebben.
Weet niets van Weber maar denk dat je ruimte te kort komt, kan je beter het advies van Romcars (ander draadje) volgen. Zeker als het je maten bevalt en ze vaker gaan komen

Tja dat is zeker een idee... om nog een bbq aan te schaffen. (Ik zou kiezen voor een wsm)
Echter de ruimte in de tuin houd niet over.
En misschien nog wel belangrijker de directie stemt niet in ben ik bang.
 

BernhardQ

Stoker
 
 
Berichten
350
Zijn er echt geen mensen met andere oplossingen wat betreft mijn vraagstuk
 

NielsSande

Tondelzoeker
 
Berichten
24
Ze hoeven toch niet per se allemaal tegelijk klaar te zijn? Als je ze op de dag zelf 3-2-1 (of 2-2-1 of wat voor dikte je ook hebt) klaar maakt, dan kun je er toch prima 5-6 tegelijk maken (of hoeveel er ook op je bbq passen), deze aansnijden en op tafel zetten en ondertussen de andere helft nog aflakken/afbakken?
 

BernhardQ

Stoker
 
 
Berichten
350
Ze hoeven toch niet per se allemaal tegelijk klaar te zijn? Als je ze op de dag zelf 3-2-1 (of 2-2-1 of wat voor dikte je ook hebt) klaar maakt, dan kun je er toch prima 5-6 tegelijk maken (of hoeveel er ook op je bbq passen), deze aansnijden en op tafel zetten en ondertussen de andere helft nog aflakken/afbakken?
Yep beetje spreiden kan geen kwaad
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.291
Op hemelvaartsdag 9 slabs op een 47cm compact keteltje (niet ideaal, maar waar een wil is....)
dcb7d6ba7d947faae741b3a9bd899491.jpg

bc50b5e29e39e9ef81c20baeb82b52c3.jpg


Wel gedurende de run de boel een beetje rouleren , spelen met de temperatuur, kooltjes aanvullen etc, maar het is te doen :'D
 

BernhardQ

Stoker
 
 
Berichten
350
@SilverFox Dit is informatie waar ik wat mee kan.

Dat rouleren had ik ook al bedacht. Dat doe ik trouwens bij 3 slabs vaak ook al.

Maar de slabs op elkaar leggen vind nog een beetje een dingetje.

Ik ga langzaam de aantallen opvoeren kijken wat haalbaar is.
 
Bovenaan Onderaan