- Berichten
- 505
De druppel die de emmer deed overlopen, en me deed besluiten lid te worden van dit forum was de Pulled pork die ik vorige week wilde maken. Bij de slager op de markt een stuk procureur van 2,5 kg gekocht en deze maandagavond voor bereid om de volgende ochtend vroeg op de weber 47cm kettle te gaan, geheel volgens Noskos wedstrijdrecept. Ok niet helemaal want ik bleek geen appelazijn te hebben, dus gewone azijn gebruikt.
's Ochtends zwaar gefaald met de snake. Kreeg de barbecue niet fatsoenlijk op temperatuur. Na twee uur besloten de boel om te bouwen naar minion (waarna ik em weer niet onder de 125 graden kreeg, maar goed). Na 3 uur 45 minuten was de kerntemperatuur 74 dus tijd voor glazen. Twee uurtjes later, om 16:00 uur mocht ie in de folie om naar de 88 door te stoten. Dat duurde te lang ivm etenstijd (kleine kinderen moeten op tijd eten...) waardoor het me verstandig leek de keteltemperatuur even op te jutten tot zo'n 145 Gr.
Om 17:10 mocht ie nog even rusten om om 18:00 gepulled te worden.
Voor m'n eerste was ie prima denk ik. Wel wat droog, maar dat zal door de eindsprint en de algemeen wat hogere temperatuur zijn gekomen. Ook was er maar een klein beetje vleessap in het folie, waardoor ik dat niet kon toevoegen aan de eindsaus.
Volgende keer een betere start waardoor het allemaal nog net een stapje slower kan, maar al behoorlijk tevreden met dit resultaat.
's Ochtends zwaar gefaald met de snake. Kreeg de barbecue niet fatsoenlijk op temperatuur. Na twee uur besloten de boel om te bouwen naar minion (waarna ik em weer niet onder de 125 graden kreeg, maar goed). Na 3 uur 45 minuten was de kerntemperatuur 74 dus tijd voor glazen. Twee uurtjes later, om 16:00 uur mocht ie in de folie om naar de 88 door te stoten. Dat duurde te lang ivm etenstijd (kleine kinderen moeten op tijd eten...) waardoor het me verstandig leek de keteltemperatuur even op te jutten tot zo'n 145 Gr.
Om 17:10 mocht ie nog even rusten om om 18:00 gepulled te worden.
Voor m'n eerste was ie prima denk ik. Wel wat droog, maar dat zal door de eindsprint en de algemeen wat hogere temperatuur zijn gekomen. Ook was er maar een klein beetje vleessap in het folie, waardoor ik dat niet kon toevoegen aan de eindsaus.
Volgende keer een betere start waardoor het allemaal nog net een stapje slower kan, maar al behoorlijk tevreden met dit resultaat.









