BasBQ
Beef en Steak

Een eerste Pulled pork

 
 

chckstrk

Pitmaster
Berichten
506
De druppel die de emmer deed overlopen, en me deed besluiten lid te worden van dit forum was de Pulled pork die ik vorige week wilde maken. Bij de slager op de markt een stuk procureur van 2,5 kg gekocht en deze maandagavond voor bereid om de volgende ochtend vroeg op de weber 47cm kettle te gaan, geheel volgens Noskos wedstrijdrecept. Ok niet helemaal want ik bleek geen appelazijn te hebben, dus gewone azijn gebruikt.

's Ochtends zwaar gefaald met de snake. Kreeg de barbecue niet fatsoenlijk op temperatuur. Na twee uur besloten de boel om te bouwen naar minion (waarna ik em weer niet onder de 125 graden kreeg, maar goed). Na 3 uur 45 minuten was de kerntemperatuur 74 dus tijd voor glazen. Twee uurtjes later, om  16:00 uur mocht ie in de folie om naar de 88 door te stoten. Dat duurde te lang ivm etenstijd (kleine kinderen moeten op tijd eten...) waardoor het me verstandig leek de keteltemperatuur even op te jutten tot zo'n 145 Gr.
Om 17:10 mocht ie nog even rusten om om 18:00 gepulled te worden.

Voor m'n eerste was ie prima denk ik. Wel wat droog, maar dat zal door de eindsprint en de algemeen wat hogere temperatuur zijn gekomen. Ook was er maar een klein beetje vleessap in het folie, waardoor ik dat niet kon toevoegen aan de eindsaus.

Volgende keer een betere start waardoor het allemaal nog net een stapje slower kan, maar al behoorlijk tevreden met dit resultaat.

72a8f33bae3ff5fe3bbb3dff16c2d282.jpg
45b8f31933fcff46d62999643e37adf3.jpg
f7274343bae14e1e9fb0d894d661218a.jpg
6880772a524ea9f12aefa93362abee67.jpg
a717c697959c0664339916d52daefb94.jpg
7c84b257e6dbb93a86e6e42838723c9c.jpg
fa73a886544a301c987434dd4a38df73.jpg
a550a5756c9b59888edfbf3e90d0c366.jpg
e03c3489642703cff091f94eaf0c6006.jpg
575db8cb7cd2588cad529e7172d36665.jpg
 
Lekker broodje!! Gefeliciteerd met je Knorretje
 
lekker hoor
eerste PP altijd ff spannend en vooral heel leerzaam.
Vooral veel oefenen  :D
 
gefeliciteerd met je knorretje! Ziet er heeeeel erg goed uit!
 
vo die eerste keer, en zeker het gedoe met je temperatuur mag je toch zeker niet klagen.
gefeliciteerd met je knor
 
Had deze graag geproefd. Ziet er lekker uit.
 
Ik zie een stickertje aankomen..
 
Mooi hoor nog even oefenen met je vuur controle en dan wordt hij helemaal perfect.
Gefeliciteerd met je knorretje.
 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan