- Berichten
- 231
Afgelopen zondag kwamen mijn ouders op visite en aten een hapje mee. Enigste wens, iets van de BBQ.
Nou das natuurlijk geen probleem. De keuze was een bavette met een groente die gegrild wordt.
Vooraf geef ik aan ik heb niet veel actie foto's deze keer....
Zaterdag ben ik naar de Sligro gereden voor een bavette (en andere dingen, ze hebben altijd wel iets leuks).
Keuze viel op een canadees graangevoerde bavette van net geen kilo. Moeders eet niet heel veel vlees,
dus een kilo is meer dan zat. Het idee was om deze een marinade te doen. Echter zag het vlees er te mooi uit,
dus uiteindelijk niet gemarineerd.
Op de zondagmorgen, na een lekker ontbijtje, koffie en een rustig muziek op de draaitafel heb ik wat paprika's gegrild.
Hiervan een lichte gegrilde paprika soepje gemaakt. Aanvolgend een argentijnse chimichuri bereid. Als bijgerecht had ik
wat kleine aardappeltjes gehalveerd en hasselback ingesneden.
Een uurtje van te voren heb ik de bavette uit de koelkast gehaald, vlies die erop zat verwijderd. Zout en peper erop, en zo laten liggen.
In de tussen tijd de Joe opgestart en ingesteld op 110gr met de divider erbij. Als groente had ik groene mini asperges.
Deze door geprikt en aan een satestokje geregen. Vlak voor het voorgerecht een blokje hickory bij de kooltjes gedaan en het vlees erop gelegd. Toen de kerntemperatuur 25gr aangaf, heb ik de aardappeltjes met wat olijfolie in de oven gezet voor 25 a 30min op 220gr. Bij 47gr het vlees eraf gehaald. Daarna de schuiven opengezet, de Joe was snel op 220gr voor het affakelen. Nadat ik het genoeg vond heb ik het vlees binnen gelegd en de asperges er op gelegd. 5 minuten voordat de asperges gaar waren het vlees gesneden. Zag er goed uit. Toen het hoofdgerecht uitgeserveerd. Naast het vlees, asperges en de aardappeltjes had ik wat frisse sla gemaakt en de zelfgemaakte stoofpeertjes opgediend.
Als dessert had ik een verse ananas schoongemaakt en in repen gesneden. In een diep bord wat donkere basterd suiker met kaneel vermengt, en hierin de ananas mee ingewreven. De Joe was inmiddels weer wat koeler toen ik de ananas het er lag. Het dessert bestond uit gegrilde ananas, bolletje kaneel op een crumble geserveerd met geschaafde puur chocolade. Als extra een stukje honeycumb ernaast.
Gevliest en bestrooid met verse peper en zout.
Affakelen
Voorgerecht gegrilde paprikasoep verrijkt met wat griekse volle yoghurt
Eindresultaat bavette en de asperges, deze bestrooid met wat parmazaanse kaas
Het vlees was super goed gelukt, lekker mals en goed van smaak. Het hoofdgerecht werd begeleid met een glas Sartiano. Een heerlijk rood wijntje uit Umbria, Italië.
En als laatste het dessert...
Nou das natuurlijk geen probleem. De keuze was een bavette met een groente die gegrild wordt.
Vooraf geef ik aan ik heb niet veel actie foto's deze keer....
Zaterdag ben ik naar de Sligro gereden voor een bavette (en andere dingen, ze hebben altijd wel iets leuks).
Keuze viel op een canadees graangevoerde bavette van net geen kilo. Moeders eet niet heel veel vlees,
dus een kilo is meer dan zat. Het idee was om deze een marinade te doen. Echter zag het vlees er te mooi uit,
dus uiteindelijk niet gemarineerd.
Op de zondagmorgen, na een lekker ontbijtje, koffie en een rustig muziek op de draaitafel heb ik wat paprika's gegrild.
Hiervan een lichte gegrilde paprika soepje gemaakt. Aanvolgend een argentijnse chimichuri bereid. Als bijgerecht had ik
wat kleine aardappeltjes gehalveerd en hasselback ingesneden.
Een uurtje van te voren heb ik de bavette uit de koelkast gehaald, vlies die erop zat verwijderd. Zout en peper erop, en zo laten liggen.
In de tussen tijd de Joe opgestart en ingesteld op 110gr met de divider erbij. Als groente had ik groene mini asperges.
Deze door geprikt en aan een satestokje geregen. Vlak voor het voorgerecht een blokje hickory bij de kooltjes gedaan en het vlees erop gelegd. Toen de kerntemperatuur 25gr aangaf, heb ik de aardappeltjes met wat olijfolie in de oven gezet voor 25 a 30min op 220gr. Bij 47gr het vlees eraf gehaald. Daarna de schuiven opengezet, de Joe was snel op 220gr voor het affakelen. Nadat ik het genoeg vond heb ik het vlees binnen gelegd en de asperges er op gelegd. 5 minuten voordat de asperges gaar waren het vlees gesneden. Zag er goed uit. Toen het hoofdgerecht uitgeserveerd. Naast het vlees, asperges en de aardappeltjes had ik wat frisse sla gemaakt en de zelfgemaakte stoofpeertjes opgediend.
Als dessert had ik een verse ananas schoongemaakt en in repen gesneden. In een diep bord wat donkere basterd suiker met kaneel vermengt, en hierin de ananas mee ingewreven. De Joe was inmiddels weer wat koeler toen ik de ananas het er lag. Het dessert bestond uit gegrilde ananas, bolletje kaneel op een crumble geserveerd met geschaafde puur chocolade. Als extra een stukje honeycumb ernaast.
Gevliest en bestrooid met verse peper en zout.

Affakelen

Voorgerecht gegrilde paprikasoep verrijkt met wat griekse volle yoghurt

Eindresultaat bavette en de asperges, deze bestrooid met wat parmazaanse kaas


Het vlees was super goed gelukt, lekker mals en goed van smaak. Het hoofdgerecht werd begeleid met een glas Sartiano. Een heerlijk rood wijntje uit Umbria, Italië.

En als laatste het dessert...
