MEAT
Tondelzoeker
- Berichten
- 22
Afgelopen vrijdag heb ik een driegangendiner gemaakt op de Grill Guru Large.
Als voorgerecht een wrap met varkenshaas (gebaseerd op de Taco's el Cerdo van Jord Althuizen). De varkenshaas was 24 uur gepekeld, in de rub gezet en vervolgens low & slow bereid. Toen de kerntemperatuur van 72 graden was bereikt nog gelakt met een mooie BBQ-saus en vervolgens de wrap opgemaakt. Echt een heerlijk voorgerechtje.
Als hoofdgerecht aten we Picanha van het spit met een zelfgemaakte chimichurri en wat stokbrood. De Picanha heeft alleen wat zout en peper gekregen en is hot & fast bereid op zo'n 200 graden. De chimichurri was erg pittig (gemalen zwarte peper, jalapeno, rode peper, knoflook, oregano, verse koriander, verse krulpeterselie, witte wijn azijn en olijfolie), maar een mooie combinatie met de Picanha.
Als nagerecht heb ik wentelteefjes gemaakt van Fries suikerbrood, met pig candy (krokant ontbijtspek met suiker en appelstroop), een vanillesaus en een bolletje ijs. De wentelteefjes heb ik in een skillet bereid (210 graden). Het nagerecht was gebaseerd op de Turning Bitches van Jord Althuizen (Lowlands BBQ).
Al met al lekker gegeten. Hebben jullie nog leuke tips voor een driegangendiner van de BBQ? Hieronder nog wat foto's.
Als voorgerecht een wrap met varkenshaas (gebaseerd op de Taco's el Cerdo van Jord Althuizen). De varkenshaas was 24 uur gepekeld, in de rub gezet en vervolgens low & slow bereid. Toen de kerntemperatuur van 72 graden was bereikt nog gelakt met een mooie BBQ-saus en vervolgens de wrap opgemaakt. Echt een heerlijk voorgerechtje.
Als hoofdgerecht aten we Picanha van het spit met een zelfgemaakte chimichurri en wat stokbrood. De Picanha heeft alleen wat zout en peper gekregen en is hot & fast bereid op zo'n 200 graden. De chimichurri was erg pittig (gemalen zwarte peper, jalapeno, rode peper, knoflook, oregano, verse koriander, verse krulpeterselie, witte wijn azijn en olijfolie), maar een mooie combinatie met de Picanha.
Als nagerecht heb ik wentelteefjes gemaakt van Fries suikerbrood, met pig candy (krokant ontbijtspek met suiker en appelstroop), een vanillesaus en een bolletje ijs. De wentelteefjes heb ik in een skillet bereid (210 graden). Het nagerecht was gebaseerd op de Turning Bitches van Jord Althuizen (Lowlands BBQ).
Al met al lekker gegeten. Hebben jullie nog leuke tips voor een driegangendiner van de BBQ? Hieronder nog wat foto's.
Laatst bewerkt: