- Berichten
- 372
Afgelopen keer vond vrouwlief de rub te peperig en ze kwam een recept tegen van Dr Pepper Spare Ribs, dus afgelopen zondag heb ik m'n onlangs gekregen WSM47 kunnen uitproberen met deze ribbetjes.
Ik heb gezocht op sweet rub en kwam de volgende link tegen: https://heygrillhey.com/best-sweet-rub-grilled-pork-chicken/
Dus dit heb ik als rub op de ribben gedaan.
Na een nachtje in de rub heb ik ze volgens de 3-2-1 methode op de WSM gedaan.
Na 3u heb ik de ribben in folie gepakt met wat basterdsuiker, roomboter en dr pepper.
Ondertussen heb ik de 'glaze' gemaakt voor op de ribben. De glaze bestond uit wat basterdsuiker, flinke scheut dr pepper en wat Remia Sweet Dalton bbq saus. Dit langzaam laten pruttelen totdat de suiker opgelost was en toen laten afkoelen.
Na 2u heb ik ze weer uit het folie gehaald, en ingesmeerd met glaze. (ik heb nog snel wat vocht uit het folie erbij gedaan voordat ik de ribben heb ingesmeerd)
Na 45m opnieuw in de WSM te hebben gelegen, was het geduld op en zijn we gaan eten.
Heerlijk zoete ribben en deze ga ik zeker nog vaker maken!
Nog wat foto's:





Ik heb gezocht op sweet rub en kwam de volgende link tegen: https://heygrillhey.com/best-sweet-rub-grilled-pork-chicken/
Dus dit heb ik als rub op de ribben gedaan.
Na een nachtje in de rub heb ik ze volgens de 3-2-1 methode op de WSM gedaan.
Na 3u heb ik de ribben in folie gepakt met wat basterdsuiker, roomboter en dr pepper.
Ondertussen heb ik de 'glaze' gemaakt voor op de ribben. De glaze bestond uit wat basterdsuiker, flinke scheut dr pepper en wat Remia Sweet Dalton bbq saus. Dit langzaam laten pruttelen totdat de suiker opgelost was en toen laten afkoelen.
Na 2u heb ik ze weer uit het folie gehaald, en ingesmeerd met glaze. (ik heb nog snel wat vocht uit het folie erbij gedaan voordat ik de ribben heb ingesmeerd)
Na 45m opnieuw in de WSM te hebben gelegen, was het geduld op en zijn we gaan eten.
Heerlijk zoete ribben en deze ga ik zeker nog vaker maken!
Nog wat foto's:




