- Berichten
- 42
Laatst met de fam een weekendje weggeweest. De buren waren zo aardig geweest om op de 4 voeters te passen en te verzorgen.
Dus…. ze hadden nog een bbq te goed, na al een aantal keer uitgesteld te hebben door het prachtige weer in dit land.
De dag begon goed… je raad het al… regen en niet te zuinig.
Affijn, mezelf niet laten kennen en die hard doorgaan en een half uur in de zeikende regen gestaan om alles enigszins droog te houden. Gelukkig knapte het daarna wel weer op!
Begonnen met een stuk livar buikspek van 1900gr.
Aangezien de vrouw volgens de fodmap leeft momenteel daar ook nog rekening mee moeten houden. Dus een gedeelte alleen met pikante paprika poeder gerubt. Andere deel met don marcos carolina mustard.
Kamado lekker op temperatuur dus erop geknald voor een 1,5 uur.
Daarna het welbekende inpakken en weer lekker terug erop.
Daarna in een schaaltje gekwakt en afgemaakt met een paar stukjes lente ui en door naar het volgende.
Aangezien ik de MOINK Balls ook nog nooit had gemaakt hier maar eens mee aan de slag gegaan.
Ook hier weer rekening moeten houden dus een gedeelte zonder spek en wat basic kruiden.
Voor de balletjes dubbeldoel gehakt gebruikt van B&S.
Balletjes erop gerold en wachten maar…
Ondertussen zelf de raspberry chipotle saus gemaakt, klonk goed dus alles in een pannetje en lekker laten inkoken.
Daarna de balletjes gelakt en wachten tot het zover was.
Balletjes eraf en de buren konden het al ruiken! Heerlijke saus ook moet ik zeggen! Zoete en daarna pittige nasmaak van de chipotle, zeker een aanrader. Het gehakt was voor mij ook een eerste keer maar wat een heerlijke malse ballen (that’s what she said). Prachtig vlees!
Buren waren blij, buikjes vol en ze vonden het heerlijk. Ze verklaarde me voor gek dat ik vanaf 9 uur in de ochtend al bezig was in de regen bezig was maar waardeerde de moeite.
Al met al een geslaagde dag!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dus…. ze hadden nog een bbq te goed, na al een aantal keer uitgesteld te hebben door het prachtige weer in dit land.
De dag begon goed… je raad het al… regen en niet te zuinig.

Affijn, mezelf niet laten kennen en die hard doorgaan en een half uur in de zeikende regen gestaan om alles enigszins droog te houden. Gelukkig knapte het daarna wel weer op!
Begonnen met een stuk livar buikspek van 1900gr.
Aangezien de vrouw volgens de fodmap leeft momenteel daar ook nog rekening mee moeten houden. Dus een gedeelte alleen met pikante paprika poeder gerubt. Andere deel met don marcos carolina mustard.
Kamado lekker op temperatuur dus erop geknald voor een 1,5 uur.

Daarna het welbekende inpakken en weer lekker terug erop.

Daarna in een schaaltje gekwakt en afgemaakt met een paar stukjes lente ui en door naar het volgende.

Aangezien ik de MOINK Balls ook nog nooit had gemaakt hier maar eens mee aan de slag gegaan.
Ook hier weer rekening moeten houden dus een gedeelte zonder spek en wat basic kruiden.
Voor de balletjes dubbeldoel gehakt gebruikt van B&S.
Balletjes erop gerold en wachten maar…

Ondertussen zelf de raspberry chipotle saus gemaakt, klonk goed dus alles in een pannetje en lekker laten inkoken.

Daarna de balletjes gelakt en wachten tot het zover was.

Balletjes eraf en de buren konden het al ruiken! Heerlijke saus ook moet ik zeggen! Zoete en daarna pittige nasmaak van de chipotle, zeker een aanrader. Het gehakt was voor mij ook een eerste keer maar wat een heerlijke malse ballen (that’s what she said). Prachtig vlees!
Buren waren blij, buikjes vol en ze vonden het heerlijk. Ze verklaarde me voor gek dat ik vanaf 9 uur in de ochtend al bezig was in de regen bezig was maar waardeerde de moeite.
Al met al een geslaagde dag!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk