- Berichten
- 135
Vandaag de diamanthaas soldaat gemaakt. Tot dusver nog niet zoveel over een gerecht getwijfeld als vandaag. Direct? Indirect? In de rub of alleen peper en zout? Welke temperatuur?
Veel gegoogled en veel verschillende varianten gelezen dus werd er alsnog niet wijzer van.
Uiteindelijk gekozen om het in een basisrub te zetten en het indirect rond de 160 graden te garen en op het laatst even 2 minuutjes grillmarks toevoegen.
Het resultaat: het smaakte heerlijk. Blij dat ik het in de rub heb gezet. Helaas was het, naar onze smaak, iets te ver doorgegaard. Uiteraard het dikste stuk gemeten maar dit houdt vanzelfsprekend in dat de dunnere stukken al verder zijn.
Verder weet ik niet of het indirecte hier helemaal geschikt voor was. Ik denk dat dit de volgende keer prima te doen is om gewoon direct op het vuur te doen.
Al met al lekker gegeten en zeker voor herhaling vatbaar!
Veel gegoogled en veel verschillende varianten gelezen dus werd er alsnog niet wijzer van.
Uiteindelijk gekozen om het in een basisrub te zetten en het indirect rond de 160 graden te garen en op het laatst even 2 minuutjes grillmarks toevoegen.
Het resultaat: het smaakte heerlijk. Blij dat ik het in de rub heb gezet. Helaas was het, naar onze smaak, iets te ver doorgegaard. Uiteraard het dikste stuk gemeten maar dit houdt vanzelfsprekend in dat de dunnere stukken al verder zijn.
Verder weet ik niet of het indirecte hier helemaal geschikt voor was. Ik denk dat dit de volgende keer prima te doen is om gewoon direct op het vuur te doen.
Al met al lekker gegeten en zeker voor herhaling vatbaar!